Ви є тут

Картопля "Анна"

5
Рейтинг: 5 (1 голос)
  • 2710
  • 0
Кількість порцій
Порції
Джерелоhttp://www.povarenok.ru/
Час підготовки20 хв
Час приготування40 хв
Весь час1 година

Інгредієнти

400 грами
картоплі
30 грами
вершкового масла
   
чорний перець
   
Сіль

Класичний рецепт французької кухні від французького шеф-кухар Адольфа Дюглере (Adolphe Duglere) (1870 рік). Для приготування потрібно тільки два основних інгредієнти - картопля і вершкове масло. Масло карамелізується і надає страві вершковий смак.

Інструкції

Картоплю помити і очистити. У каструлю налити холодну воду, посолити, покласти картоплю. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити картоплю 3 хвилини з моменту закипання води, зняти з вогню.

Воду злити через друшляк, картоплю трохи остудити, щоб була не дуже гаряча при нарізці. Картоплю нарізати тонкими пластинками.

Можна використовувати окремі формочки або одну велику форму. Змастити вершковим маслом і викласти картоплю таким чином: у центр викласти пластинку картоплі, наступні платівки викладати, як пелюстки квітки. Викласти перший шар, посолити, поперчити. Потім викласти другий шар, посолити, поперчити і так далі, поки не заповнимо форму.

З даної кількості продуктів виходить 3 індивідуальні формочки.  Вершкове масло розтопити і залити ним картоплю.

Духовку розігріти до 220 градусів. Випікати близько 40 хвилин для маленьких формочок або близько 1 години для великої форми. Картопля має гарненько зарум'яниться.

Коментарі
Додати відповідь
CAPTCHA
Дайте відповідь на це запитання, щоб ми знали що ви людина, а не тупий робот ).