Ви є тут

Домашній сир для дітей

0
Ще нема голосів
  • 4451
  • 0
Кількість порцій
Порції
Час підготовки30 хв
Час приготування
Весь час30 хв

Інгредієнти

   
молоко
   
кефір

Цей швидкий рецепт приготування сиру підходить як для дитячого харчування (коли ви починаєте вводити сирний прикорм), так і для дієтичного харчування, коли вам потрібно швидко приготувати свіжий нежирний сир. 

Інструкції

Молоко і кефір повинні бути свіжими, бажано з сьогоднішньою датою виробництва.

Молоко закип'ятити. У кипляче молоко вилити кефір і виключити вогонь. Почекати близько 5-7 хвилин, щоб утворився сирний згусток (якщо все зроблено правильно - сирний згусток повинен бути однорідним, якщо ви випадково перекип'ятити молоко з кефіром - замість однорідного згустку утворюються дрібні сирні пластівці і сир вийде сухим).

На 2-х літрову каструлю поставити друшлаг, застелений 2-ма шарами чистої марлі (для зовсім маленьких діток - стерильною). У цей друшлаг повільно вилити нашу сирну заготовку і залишити на 15-20 хвилин, щоб стекла вся сироватка. Потім, кінці марлі пов'язати між собою і вузлик з сиром підвісити над каструлею, щоб з сиру стекли залишки сироватки.

На скільки часу? - Дивлячись який консистенції сир Ви любите. Якщо хочете м'який - достатньо і години, сухіше - нехай висить довше. Відціджений сир відразу ж готовий до вживання. Залишки сиру можна зберігати в холодильнику ще добу в герметично закритій банці. Але маленькій дитині сир краще все-таки готувати сьогодні-на-сьогодні.

Важливо: дітям до 2-х років краще давати тільки власноруч приготовлений сьогоднішній сир і не ризикувати годувати їх навіть домашнім сиром у спеку.

Коментарі
Додати відповідь
CAPTCHA
Дайте відповідь на це запитання, щоб ми знали що ви людина, а не тупий робот ).