Ви є тут

Різдвяний штоллен (німецький пиріг)

0
Ще нема голосів
  • 985
  • 0
Кількість порцій
Порції
Джерелоhttps://www.facebook.com/ruslana.butriy
Час підготовки15 хв
Час приготування45 хв
Весь час1 година

Інгредієнти

250 грами
сиру (творог)
250 грами
цукру
250 грами
вершкового масла
600 грами
борошна
1 столова ложка
ванільного цукру
2 чайні ложки
розпушувача
2 штук
яйця
200 грами
рубленого мигдалю
250 грами
родзинок ( залитих на ніч ромом)
50 грами
апельсинових цукатів
50 грами
лимонних цукатів
  штука
цедра і сік
100 грами
масла (додатково для поливи)
   
цукрова пудра

Штоллен - традиційна німецька різдвяна випічка. Печуть за 2-3 тижні до Різдва, змащують розтопленим вершковим маслом, посипають цукровою пудрою, загортають у фольгу або пергаментний папір ... і забувають про нього аж до свят.

Рецепт, що подається - творожний штоллен (quarkstollen), він простий і швидкий у приготуванні, і справді смачний, тут інгредієнтів на 2 великі буханки.

Інструкції

Муку змішати з розпушувачем. М'яке масло збити з цукром, продовжуючи збивати поступово додати творог, ванільний цукор, лим. сік і цедру. Просіяти в отриману суміш муку з розпушувачем, замінити тісто. Вмішати мигдаль, потім цукати, в кінці додати присипані мукою родзинки.

Сформувати 2 буханки форми штоллен ( то краще подивитись в інтернеті, бо словами пояснити складно))

Випікати при 180С 40-50 хв. Теплий штоллен змастити розтопленим маслом і добре присипати пудрою. Як вистигне- завернути у фольгу і відкласти у надійне Смайлик «wink» і прохолодне місце на 2-3 тижні))

P.S.: можна додавати інші горіхи, сухофрукти і цукати, лише слідкувати, щоб кінцева вага була та сама))

Коментарі
Додати відповідь
CAPTCHA
Дайте відповідь на це запитання, щоб ми знали що ви людина, а не тупий робот ).