Можна барвник додати в готову мастіку (у білу). Потім мастіку треба добре вимісити, щоб був колір рівномірний. А можна одну пачку маршмелоу розділити на кілька кольорів і по окремо вимісити.
Упс...... А як прикрашати я не сфотографувала, лиш як форму надати і покрити. Ну нічого, викладу поки те що є, а потім буде більше.
А красиво і акуратно виходить, бо чоловік допомагає, він до кожної дрібнички придерається...:), можна сказати я йому в оформленні допомагаю......, він мені говорить які детальки вирізати які кольори підбирати, де має бути фара, а де стопи ітд........І взагалі якби не він то таких гарних тортів не було б. У мене просто фантазія прихрамує. :).
Упс...... А як прикрашати я не сфотографувала, лиш як форму надати і покрити. Ну нічого, викладу поки те що є, а потім буде більше.
А красиво і акуратно виходить, бо чоловік допомагає, він до кожної дрібнички придерається...:), можна сказати я йому в оформленні допомагаю......, він мені говорить які детальки вирізати які кольори підбирати, де має бути фара, а де стопи ітд........І взагалі якби не він то таких гарних тортів не було б. У мене просто фантазія прихрамує. :).
Це мені підходить У мене чоловік любить мені допомагати при випічці, та й сам уміє пекти. У нього навіть коронний рецепт є: "П'яна торта"
З фантазією у мене все норм, бо робота в мене така (я - дизайнер) А у чоловіка є скурпульозність і акуратність. От ми б з ним торта забацали
І так.... Коржі готові перемащені. У мене крем творог з ананасами і пропитка з полуничного джема.
обрізаємо боковинки, з обох сторін одинаково, залежно якої ширини ви хочете торт, у нашому випадку автобус. Потім ці боковинки ставимо на верх торта (вибачте фото не зробила), щоб автобус був ще вищий. я виклала не всі, добавила ще один слой. Потім за допомогою ножа з зубчиками (можна і простого), заокруглюємо
краї торта, там де перед то робими кругліший, боковушки також підкруглити. УВАГА, все зрізаємо по мінімуму, можна сказати зішкрябуємо .
Потім автобус покриваємо кремом. Можна заколотити спеціальний під мастіку, можна шоколадом. Я робила тим самим яким і наповняла лиш без ананасів, і потім трохи пожаліла. Поясню чому: Я коли роблю творожний крем творог сильно не збиваю (так лишається смак натурального творога), лишаються друбочки, які під мастікою в майбутньому будуть виглядати як целюліт. Тому раджу або творог добре взбити або використати крем який є рівномірний, масляний наприклад.
Переставляємо тортик на прикрашений піднос і досить туго замотуємо харчовою плівкою і в холодильник хоча б на 1 годину, хача в ідеалі доки крем не підсохне (затвердіє), я клала на ніч.
І з новими силами зранку, беремо мастіку, (у мене заготовлена на перед, можна безмосередньо перед оформленням замісити), бобре розминоємо, можна пару секунд підігріти в мікрохвильовці. і починаємо разкатувати.
Мастіку розкатуємо так щоб покрила торт. У мене товщина мастіки приблизно 3мм.
Покриваємо мастікою торт, залишки зрізаємо. Я стараюсь так торт покрити щоб всі дефекти були внизу.
Трохи кладу цукру, хоча якщо корж солодкий то й можа не класти.
Як я роблю мастіку, як і обіцяла з фотографіями:
Приготуємо все необхідне: маршмелоу, пудра і барвник.
Маршмелоу висипаємо у миску, яку можна класти у мікрохвильову піч, і додаємо столову ложку води.
Розбовляємо барвник у невеликій кількості води.
Барвник висипаємо на маршмелоу, це рахується друга столова ложка води. Ставимо у мікрохвильовку, поки цукерки не набухнуть
Висипаємо пудру на стіл, розрівнюємо скалкою щоб небуло грудочок.
Дістаємо набухші маршмелоу і висипаємо на пудру, посипаємо зверху ще пудрою, руки також мокаємо в пудру і вимішуємо.
Маса дуже клейка, треба слідкувати щоб не приклеїлась до столу чи до рук.
Вумішуємо поки мастіка не перестане липнути до рук. Ось що в мене вийшло.
Для похресника.
Якщо хтось зацікавився, то можу викласти почергові фото як зробити такий тортик. Пишіть .
Огромное спасибо за МК. У меня маленький вопросик. А можно краситель уже в готовую массу потом добавлять? Или как быть, когда мне нужны разные цвета?
Нема за що.:)
Можна барвник додати в готову мастіку (у білу). Потім мастіку треба добре вимісити, щоб був колір рівномірний. А можна одну пачку маршмелоу розділити на кілька кольорів і по окремо вимісити.
Дякуємо за чудовий майстер-клас! Тепер усе зрозуміло! Пора братися за практику
ХОЧЕМО! Обовязково!! Мене дуже цікавлять прийоми роботи при формуванні прикрас - як треба робити, щоб красиво виходило і акуратно, як у тебе
Упс...... А як прикрашати я не сфотографувала, лиш як форму надати і покрити. Ну нічого, викладу поки те що є, а потім буде більше.
А красиво і акуратно виходить, бо чоловік допомагає, він до кожної дрібнички придерається...:), можна сказати я йому в оформленні допомагаю......, він мені говорить які детальки вирізати які кольори підбирати, де має бути фара, а де стопи ітд........І взагалі якби не він то таких гарних тортів не було б. У мене просто фантазія прихрамує. :).
Це мені підходить У мене чоловік любить мені допомагати при випічці, та й сам уміє пекти. У нього навіть коронний рецепт є: "П'яна торта"
З фантазією у мене все норм, бо робота в мене така (я - дизайнер) А у чоловіка є скурпульозність і акуратність. От ми б з ним торта забацали
І так.... Коржі готові перемащені. У мене крем творог з ананасами і пропитка з полуничного джема.
обрізаємо боковинки, з обох сторін одинаково, залежно якої ширини ви хочете торт, у нашому випадку автобус. Потім ці боковинки ставимо на верх торта (вибачте фото не зробила), щоб автобус був ще вищий. я виклала не всі, добавила ще один слой. Потім за допомогою ножа з зубчиками (можна і простого), заокруглюємо
краї торта, там де перед то робими кругліший, боковушки також підкруглити. УВАГА, все зрізаємо по мінімуму, можна сказати зішкрябуємо .
Потім автобус покриваємо кремом. Можна заколотити спеціальний під мастіку, можна шоколадом. Я робила тим самим яким і наповняла лиш без ананасів, і потім трохи пожаліла. Поясню чому: Я коли роблю творожний крем творог сильно не збиваю (так лишається смак натурального творога), лишаються друбочки, які під мастікою в майбутньому будуть виглядати як целюліт. Тому раджу або творог добре взбити або використати крем який є рівномірний, масляний наприклад.
Переставляємо тортик на прикрашений піднос і досить туго замотуємо харчовою плівкою і в холодильник хоча б на 1 годину, хача в ідеалі доки крем не підсохне (затвердіє), я клала на ніч.
І з новими силами зранку, беремо мастіку, (у мене заготовлена на перед, можна безмосередньо перед оформленням замісити), бобре розминоємо, можна пару секунд підігріти в мікрохвильовці. і починаємо разкатувати.
Мастіку розкатуємо так щоб покрила торт. У мене товщина мастіки приблизно 3мм.
Покриваємо мастікою торт, залишки зрізаємо. Я стараюсь так торт покрити щоб всі дефекти були внизу.
Сторінки