Піта
- 6020
- 1
Кількість порцій | |
---|---|
Джерело | http://baby-gourmand.livejournal.com/ |
Час підготовки | 2 години |
Час приготування | 8 хв |
Весь час | 2 години, 8 хв |
Інгредієнти
500 грами
борошна 8 грами
сухих дрідждів 300 мілілітри
води кімнатної температури 3 столові ложки
олії 1 чайна ложка
морської солі з верхомАрабський хліб піта - відмінний варіант домашньої випічки, який можна приготувати для виїзду на природу, дачу, пікнік.
Інструкції
- Змішуємо дріжджі, воду і олію. Замішуємо тісто: для приготування піти воно має бути трохи густіше, ніж для звичайного домашнього хліба. Вручну вимішуємо борошняну масу 5-10 хвилин до тих пір, поки тісто не стане еластичним. Або довіримо цю операцію кухонному комбайну або хлібопічці, використовуючи програму «Тісто».
- Готове тісто перекладаємо в змащену олією миску. Поверхню тіста для піти також змащуємо маслом, щоб уникнути утворення сухої кірки. Накриваємо тісто рушником або харчовою плівкою, ставимо в тепле місце для бродіння на 1-1,5 години. За цей час тісто має збільшитися в обсязі приблизно в 2-2,5 рази.
- Ділимо його на 10-12 рівних частин. Кожному шматочку надаємо округлу форму, викладаємо кульки тесту на поверхню, присипану борошном, накриваємо рушником або плівкою і залишаємо ще на 15 хвилин.
- Включаємо духовку на 220-230 ° С. Нам потрібна висока температура, тому необхідно прогріти духовку і деко (пекарський камінь) заздалегідь. Якщо у вас є камінь для піци, використовуйте його. Викладаємо заготовки на папір для випічки, прикривши рушником або плівкою. Змащувати маслом папір не треба, достатньо трохи присипати борошном. Даємо коржикам відпочити 10 хвилин.
- Розкачуємо качалкою колобки тесту в коржі з оптимальним діаметром 15-20 см і товщиною 3-4 мм. Завадимо коржі в розігріту духовку на розігрітий лист або камінь для випічки. Випікаємо протягом 7-8 хвилин. Цього часу цілком достатньо. Головне - не пересушити, адже коржі тонкі. Відкривати під час випічки духовку не можна.
- У перші хвилини випічки від високої температури на обох поверхнях коржів утворюється скориночка. Бродіння продовжує йти, коржі роздуваються. Відбувається маленький «вибух» - поверхні розшаровуються, утворюючи всередині коржі «кишеню». На фотографії видно як коржі роздулися.
- Виймаємо коржі з духовки, звільняємо від паперу. Охолоджуємо, склавши стопкою, загорнувши в рушник або помістивши в пакет. Тепер розрізаємо коржик уздовж, усередині є "кишенька". Заповнюємо "кишеньку" салатом, зеленню, шинкою, сиром, копченим м'ясом, овочами або рибою.
Ну і відео приготування від шеф-кухаря:)
09/11/2016
Може воно і корисне, але шось мені не дуже сподобалося:( Все таки більше нашу рідну кухню люблю, шо ж тут поробиш.