Картопля "Анна"
- 4203
- 0
Кількість порцій | |
---|---|
Джерело | http://www.povarenok.ru/ |
Час підготовки | 20 хв |
Час приготування | 40 хв |
Весь час | 1 година |
Інгредієнти
Класичний рецепт французької кухні від французького шеф-кухар Адольфа Дюглере (Adolphe Duglere) (1870 рік). Для приготування потрібно тільки два основних інгредієнти - картопля і вершкове масло. Масло карамелізується і надає страві вершковий смак.
Інструкції
Картоплю помити і очистити. У каструлю налити холодну воду, посолити, покласти картоплю. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити картоплю 3 хвилини з моменту закипання води, зняти з вогню.
Воду злити через друшляк, картоплю трохи остудити, щоб була не дуже гаряча при нарізці. Картоплю нарізати тонкими пластинками.
Можна використовувати окремі формочки або одну велику форму. Змастити вершковим маслом і викласти картоплю таким чином: у центр викласти пластинку картоплі, наступні платівки викладати, як пелюстки квітки. Викласти перший шар, посолити, поперчити. Потім викласти другий шар, посолити, поперчити і так далі, поки не заповнимо форму.
З даної кількості продуктів виходить 3 індивідуальні формочки. Вершкове масло розтопити і залити ним картоплю.
Духовку розігріти до 220 градусів. Випікати близько 40 хвилин для маленьких формочок або близько 1 години для великої форми. Картопля має гарненько зарум'яниться.