Заготовки на зиму

26 постів / 0 нове
Останнє повідомлення
Зображення користувача Ezekiel Vandeusen.
Не в мережі
Останній вхід: 5 років 3 місяці тому
Зареєстрований: 28/07/2019 - 15:19
Матеріали: 1

Икра из патиссонов на зиму

https://woman365.ru/recipes/ikra-iz-patissonov-na-zimu/

Из 1 кг патиссонов получается не слишком много готового продукта, поэтому для удобства давайте возьмем 3 кг продукта – этот показатель будем использовать для всех рецептов.

Для такого количества патиссонов Вам следует запастись таким же количеством помидор и втрое меньшим количеством лука и моркови. А также 50 г соли и уксуса и 100 г сахара. Процесс заключается в следующем:

  • Для начала нарежьте кубиками патиссоны с помидорами
  • Мелко нашинкуйте лук и морковь
  • В глубокой сковороде на протяжении 10 мин обжаривайте все овощи кроме помидор, через 10 мин добавьте и томаты также на 10 мин
  • В получившуюся смесь добавляйте специи и варите еще не более получаса
Зображення користувача _Наталія.
Не в мережі
Останній вхід: 12 років 10 місяців тому
Зареєстрований: 02/11/2011 - 20:25
Матеріали: 40

Я в основному використовую для страв. Уже робила борщ, ліниві голубці, тушила з грибами і м"сом.

Зображення користувача Уляна.
Не в мережі
Останній вхід: 9 років 11 місяців тому
Зареєстрований: 29/12/2011 - 16:31
Матеріали: 388

Хто любить грибочки

Грибна аджіка

2 кг варених грибів

0.5 кг солодкого перцю

0.5 кг цибулі

8 зубчиків часнику

0.5 літра олії, посолити і тушити 45 хв.

Потім додати 0.5літра томатної пасти і тушити ще 15 хв.

Розкласти у банки... 

Дуже смачно виходить 

Зображення користувача Наталка_Касим.
Не в мережі
Останній вхід: 5 років 4 місяці тому
Зареєстрований: 03/09/2011 - 12:32
Матеріали: 537

Сьогодні поставила бродити яблучка на оцет. І ще після віджиму соку з винограда лишилося багато жому - хочу спробувати винний оцет зробити. Хтось пробував робити? Може є якісь перевірені рецепти?

Зображення користувача bigmir81.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 9 місяців тому
Зареєстрований: 27/10/2011 - 14:00
Матеріали: 77

Я в цьому році побила всі рекорди по заготовкам. Заготовила все що можна було заготовити, різні соуси та салати, овочі, соки та компоти, варення. А ще з нового - заквасила капусту, огірки та помідори, зробила вино, сидр, вишневу настойку та фруктовий уксус, а ще дуже смачний виноградний соус. І гриби теж. Це лише в банки. Smile

Зображення користувача Наталка_Касим.
Не в мережі
Останній вхід: 5 років 4 місяці тому
Зареєстрований: 03/09/2011 - 12:32
Матеріали: 537

написано bigmir81

Я в цьому році побила всі рекорди по заготовкам. Заготовила все що можна було заготовити, різні соуси та салати, овочі, соки та компоти, варення. А ще з нового - заквасила капусту, огірки та помідори, зробила вино, сидр, вишневу настойку та фруктовий уксус, а ще дуже смачний виноградний соус. І гриби теж. Це лише в банки. Smile

Народ вимагає рецептів! Wink

Цікавить сидр і виноградний соус.

Ну і може ще щось цікаве є? 

Зображення користувача bigmir81.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 9 місяців тому
Зареєстрований: 27/10/2011 - 14:00
Матеріали: 77

Сидр

В рецепті рекомендується взяти третину солодких та дві третини кислих яблук. Я робила з тих що назбирала в саду, всяких. Яблука помити, почитити - вирізати гниле, серцевину і зняти шкірку. Почищені яблука потерти на терці. Скласти в чисту ємність - в мене емальована миска, прикрити марлею та залишити в кімнаті на дві доби. Раз на 3-5 годин - перемішувати. Массу пресувати, процідити. Додати стільки ж води, скільки соку. перелити в скляну тару та залишити бродити на кілька днів (3-5). Перелити в пляшки, де сидр ще буде відстоюватися від трьох тижнів до місяця, а можна й більше.

Ні цукру, ні дріжджів не треба додавати! Тільки кипячену воду. І щоб ароматизувати сидр можна під час бродіння покласти в сидр марлевий мішечок з квітами бузини та дрібкою коріандру.

 

Зображення користувача Альона.
Не в мережі
Останній вхід: 11 років 5 місяців тому
Зареєстрований: 20/10/2011 - 22:24
Матеріали: 110

О, я минулого року робила оцет яблучний та виноградний, з жадібності наробила десь по 5 літрів кожного Здивованість. вичитала що дуже корисно пити, тож пила зранку з медом яблучний. тепер подумала, що треба спробувати виноградний пити, лиш мій шлунок... і до речі, гарно стоїть оцет, у мене в кладовці. що далі з ним робити, незнаю, у страви мені не дуже сподобалося додавати

Зображення користувача Наталка_Касим.
Не в мережі
Останній вхід: 5 років 4 місяці тому
Зареєстрований: 03/09/2011 - 12:32
Матеріали: 537

Я не вживаю синтетичний оцет - хіба для маринування. В усіх інших випадках - натуральний. Дуже люблю салати з яблучним оцтом.

Пити корисно, тільки обов’язково розводити! 

Зображення користувача Enconada.
Не в мережі
Останній вхід: 5 років 5 місяців тому
Зареєстрований: 20/06/2019 - 10:23
Матеріали: 1

Вот такая вкуснятина - фасоль тушеная с баклажанами .

Ингредиенты на 4 банки по 0.5 л:

Баклажаны    1 кг 
Фасоль сухая, белая    250 г 
Помидоры    750 г 
Болгарский перец    200 г 
Морковь    200 г 
Чеснок    50 г 
Масло растительное    250 мл 
Сахарный песок    120 г 
Соль поваренная    20-25 г 
Уксус столовый 9%    50 мл 
Вода питьевая    2,5-3 л 

Промойте и замочите в холодной воде на 7-8 часов 250 г сухих зерен фасоли. Воды для замачивания возьмите в 3-4 раза больше, чем фасоли (по объему). Промойте фасоль еще раз, в 3,5-3 л воды примерно 40-60 минут. Точное время отваривания зависит от сорта и размера фасоли. При варке фасоль не солите, следите, чтобы фасоль не разварилась, – она должна быть немного недоваренной. После приготовления слейте воду.
Очистите 50 г чеснока. Если вам нравятся острые заготовки, можете увеличить его количество до 100 г. Прокрутите очищенный чеснок через мясорубку, поставив решетку со средними отверстиями, в глубокую миску.
Помойте 750 г томатов, вырежьте места крепления плодоножек. Нарежьте овощи на 4 или 6 частей: важно, чтобы кусочки помещались в воронку мясорубки. Измельчите помидоры.
Перелейте смесь томатов и чеснока в кастрюлю, на сильном огне доведите смесь до кипения, убавьте огонь до слабого и варите в течение 5 минут. При желании можно очистить помидоры от кожицы, в этом случае рагу получится более нежным.
Помойте и обсушите бумажным полотенцем 200 г сладкого болгарского перца. Удалите у овощей плодоножку, серединку с перегородками и семенами. Нарежьте сначала полосками, затем небольшими кусочками. Переложите нарезанный перец в глубокую миску.
Помойте и очистите 200 г моркови (1 крупный корнеплод), нарежьте морковь небольшими кубиками, переложите нарезку к перцу.
У помытых баклажанов в количестве 1 кг отрежьте плодоножки. Нарежьте овощи небольшими кубиками, размером примерно 1 см×1 см×1 см. Поместите нарезанные баклажаны в отдельную глубокую миску. Если овощи горчат, посыпьте кусочки 1 столовой ложкой поваренной соли. Перемешайте, подождите 20 минут, промойте кусочки баклажанов холодной водой, откиньте на дуршлаг, чтобы стекла лишняя жидкость.
Пересыпьте смесь измельченного перца и моркови в кастрюлю с томатной смесью. Добавьте 120 г сахарного песка и 20 г соли. Хорошо размешайте, варите после закипания примерно 5-6 минут на среднем огне.
Положите в кастрюлю нарезанные баклажаны, перемешайте, варите на среднем огне 5-6 минут.
Добавьте в заготовку фасоль и 250 мл растительного масла, размешайте, варите под крышкой 10-15 минут.
Налейте в салат 50 мл столового 9%-го уксуса, варите смесь еще 3-5 минут. Попробуйте салат на соль, если нужно – посолите еще (5 г).
Поварешкой или большой ложкой разложите салат в заранее простерилизованные пол-литровые банки (5 штук), накройте банки стерильными крышками. Простерилизуйте салат в кипящей воде или духовом шкафу на протяжении 25-30 минут (при температуре 100°С).
Закатайте простерилизованные банки. Переверните их вверх дном, укутайте теплым одеялом или тканью. Держите салат в таком положении до полного остывания банок. Такая овощная заготовка вкусна, как в горячем, так и холодном виде.

Сторінки

Зайдіть або зареєструйтеся щоб додавати пости