І так.... Коржі готові перемащені. У мене крем творог з ананасами і пропитка з полуничного джема.
обрізаємо боковинки, з обох сторін одинаково, залежно якої ширини ви хочете торт, у нашому випадку автобус. Потім ці боковинки ставимо на верх торта (вибачте фото не зробила), щоб автобус був ще вищий. я виклала не всі, добавила ще один слой. Потім за допомогою ножа з зубчиками (можна і простого), заокруглюємо
краї торта, там де перед то робими кругліший, боковинки також підкруглити. УВАГА, все зрізаємо по мінімуму, можна сказати зішкрябуємо .
Потім автобус покриваємо кремом. Можна заколотити спеціальний під мастіку, можна шоколадом. Я робила тим самим яким і наповняла лиш без ананасів, і потім трохи пожаліла. Поясню чому: Я коли роблю творожний крем творог сильно не збиваю (так лишається смак натурального творога), лишаються друбочки, які під мастікою в майбутньому будуть виглядати як целюліт. Тому раджу або творог добре взбити або використати крем який є рівномірний, масляний наприклад.
Переставляємо тортик на прикрашений піднос і досить туго замотуємо харчовою плівкою і в холодильник хоча б на 1 годину, хача в ідеалі доки крем не підсохне (затвердіє), я клала на ніч.
І з новими силами зранку, беремо мастіку, (у мене заготовлена на перед, можна безпосередньо перед оформленням замісити), добре розминоємо, можна пару секунд підігріти в мікрохвильовці, і починаємо разкатувати.
Мастіку розкатуємо так щоб покрила торт. У мене товщина мастіки приблизно 3мм.
Покриваємо мастікою торт, залишки зрізаємо. Я стараюсь так торт покрити щоб всі дефекти були внизу.
І починаємо оформляти на свій смак, ми зробили так...
Зараз фото торта з усіх боків вже готовог оформленого...
З огризків що лишилися можна приготувати ще домашнє рафаелло.....:) КІНЕЦЬ.
Цей не зовсім оригінальний але смачний тортик, я робила на паперову річницю нашого весілля, яка співпала з 8-мим місяцем моєї донечки.
Торт у 3 слоя: перший корж, другий крем, третій желе, робиться досить просто і швидко. Якщо когось зацікавить можу написати рецепт.
Творожный торт с фруктами
готовое слоеное дрожжевое тесто 250 гр. (Я пекла бісквіт)
масло сливочное1 ст.л
яйцо (желток) 4 шт
молоко 1 стакан
сахар 250 г
творог жирностью 9%
500 г
сливки жирностью 500 мл
желатин 45 г
персики консервированные 1 банка ( або будь-які інші фрукти)
вишня замороженная без косточек 500 г (або будь- які інші фрукти, цей торт що на фото у мене без фруктів).
шаг 1 Замочить в разных емкостях 30 г и 15 г желатина в небольшом количестве холодной кипяченой воды. Тесто раскатать в тонкий пласт.
шаг 2 Разогреть духовку до 220 °С. Вырезать из теста круг диаметром 30–32 см, сделать на его поверхности частые проколы вилкой. Противень смазать маслом. Выложить на противень круг из теста и выпекать в духовке 10 мин., до золотистого цвета. Готовый корж немного уменьшится в размере.
шаг 3 Приготовить заварной крем. В миске размешать молоко, сахар и желтки, поставить на водяную баню и варить, постоянно помешивая, до загустения. Снять с огня, добавить 30 г набухшего желатина ( Я набухший желатин розтоплюю на водяній бані) и размешать до полного растворения. Остудить.
шаг 4 Протереть творог через сито, сливки взбить. Ввести творог и сливки в остывший заварной крем. Персики обсушить салфеткой, нарезать небольшими кусочками и добавить в творожную массу.
шаг 5 Замороженную вишню положить в кастрюльку, добавить сахар, влить такое количество воды, чтобы вишня была едва покрыта. Довести до кипения, снять с огня и смешать с оставшимся желатином. Хорошо размешать и дать остыть.
шаг 6 Высокую разъемную форму простелить пищевой пленкой, положить на дно выпеченный корж, на него – творожно-сливочный крем. Поставить в холодильник на 1–1,5 ч. Крем должен застыть. Затем влить вишневую смесь. Вернуть в холодильник и оставить до полного застывания. Перед подачей снять боковые стенки формы и удалить пленку.
В общем попробовала я в первый раз испечь торт и накрыить его мастикой)))) Выкладываю пробу пера: С
Солнышко я просто так прилепила, чтоб не был просто белым. Получилось неаккуратно, так как дело было почти ночью и детёныш проснулся.... Пришлось налепить хоть как.
И ещё вопрос к Ульяне: чем приклеивать друг к другу части из мастики?
И ещё вопрос к Ульяне: чем приклеивать друг к другу части из мастики?
Дуже гарно і акуратно як для першого разу. У мене так вийшло може з 5-ї -6-ї спроби. Я дуже рада що ти скористалась моїми порадами і все вийшло, не так важко воно робиться але часу забирає дуже багато, особливо маленькі детальки.
А детальки приклеювати водою, пензликом трішки змастити і клеїти.
І так.... Коржі готові перемащені. У мене крем творог з ананасами і пропитка з полуничного джема.
обрізаємо боковинки, з обох сторін одинаково, залежно якої ширини ви хочете торт, у нашому випадку автобус. Потім ці боковинки ставимо на верх торта (вибачте фото не зробила), щоб автобус був ще вищий. я виклала не всі, добавила ще один слой. Потім за допомогою ножа з зубчиками (можна і простого), заокруглюємо
краї торта, там де перед то робими кругліший, боковинки також підкруглити. УВАГА, все зрізаємо по мінімуму, можна сказати зішкрябуємо .
Потім автобус покриваємо кремом. Можна заколотити спеціальний під мастіку, можна шоколадом. Я робила тим самим яким і наповняла лиш без ананасів, і потім трохи пожаліла. Поясню чому: Я коли роблю творожний крем творог сильно не збиваю (так лишається смак натурального творога), лишаються друбочки, які під мастікою в майбутньому будуть виглядати як целюліт. Тому раджу або творог добре взбити або використати крем який є рівномірний, масляний наприклад.
Переставляємо тортик на прикрашений піднос і досить туго замотуємо харчовою плівкою і в холодильник хоча б на 1 годину, хача в ідеалі доки крем не підсохне (затвердіє), я клала на ніч.
І з новими силами зранку, беремо мастіку, (у мене заготовлена на перед, можна безпосередньо перед оформленням замісити), добре розминоємо, можна пару секунд підігріти в мікрохвильовці, і починаємо разкатувати.
Мастіку розкатуємо так щоб покрила торт. У мене товщина мастіки приблизно 3мм.
Покриваємо мастікою торт, залишки зрізаємо. Я стараюсь так торт покрити щоб всі дефекти були внизу.
І починаємо оформляти на свій смак, ми зробили так...
Зараз фото торта з усіх боків вже готовог оформленого...
З огризків що лишилися можна приготувати ще домашнє рафаелло.....:) КІНЕЦЬ.
Якщо щось незрозуміло питайте....
Дякуємо, Уляна! Так усе зрозуміло і просто. Не так воно вже й складно, як здається на перший погляд
Цей не зовсім оригінальний але смачний тортик, я робила на паперову річницю нашого весілля, яка співпала з 8-мим місяцем моєї донечки.
Торт у 3 слоя: перший корж, другий крем, третій желе, робиться досить просто і швидко. Якщо когось зацікавить можу написати рецепт.
Творожный торт с фруктами
готовое слоеное дрожжевое тесто 250 гр. (Я пекла бісквіт)
масло сливочное1 ст.л
яйцо (желток) 4 шт
молоко 1 стакан
сахар 250 г
творог жирностью 9%
500 г
сливки жирностью 500 мл
желатин 45 г
персики консервированные 1 банка ( або будь-які інші фрукти)
вишня замороженная без косточек 500 г (або будь- які інші фрукти, цей торт що на фото у мене без фруктів).
шаг 1 Замочить в разных емкостях 30 г и 15 г желатина в небольшом количестве холодной кипяченой воды. Тесто раскатать в тонкий пласт.
шаг 2 Разогреть духовку до 220 °С. Вырезать из теста круг диаметром 30–32 см, сделать на его поверхности частые проколы вилкой. Противень смазать маслом. Выложить на противень круг из теста и выпекать в духовке 10 мин., до золотистого цвета. Готовый корж немного уменьшится в размере.
шаг 3 Приготовить заварной крем. В миске размешать молоко, сахар и желтки, поставить на водяную баню и варить, постоянно помешивая, до загустения. Снять с огня, добавить 30 г набухшего желатина ( Я набухший желатин розтоплюю на водяній бані) и размешать до полного растворения. Остудить.
шаг 4 Протереть творог через сито, сливки взбить. Ввести творог и сливки в остывший заварной крем. Персики обсушить салфеткой, нарезать небольшими кусочками и добавить в творожную массу.
шаг 5 Замороженную вишню положить в кастрюльку, добавить сахар, влить такое количество воды, чтобы вишня была едва покрыта. Довести до кипения, снять с огня и смешать с оставшимся желатином. Хорошо размешать и дать остыть.
шаг 6 Высокую разъемную форму простелить пищевой пленкой, положить на дно выпеченный корж, на него – творожно-сливочный крем. Поставить в холодильник на 1–1,5 ч. Крем должен застыть. Затем влить вишневую смесь. Вернуть в холодильник и оставить до полного застывания. Перед подачей снять боковые стенки формы и удалить пленку.
Да-да, просим-просим! Я очень люблю такие тортики, и дочка моя очень желе любит. Пожалуйста, подробно крем, а то я чайник в выпечке
В общем попробовала я в первый раз испечь торт и накрыить его мастикой)))) Выкладываю пробу пера: С
Солнышко я просто так прилепила, чтоб не был просто белым. Получилось неаккуратно, так как дело было почти ночью и детёныш проснулся.... Пришлось налепить хоть как.
И ещё вопрос к Ульяне: чем приклеивать друг к другу части из мастики?
Ромашка, так аккуратно получилось! По-моему, у тебя тоже будет получаться красиво делать тортики!
Было бы время побольше у тебя - на солнышко еще глазки и улыбочку прилепить - получился бы детский веселый тортик
Спасибо! Это оказалось не так сложно, как я себе представляла. Теперь осталось время где-нибудь найти на это развлечение)))
Дуже гарно і акуратно як для першого разу. У мене так вийшло може з 5-ї -6-ї спроби. Я дуже рада що ти скористалась моїми порадами і все вийшло, не так важко воно робиться але часу забирає дуже багато, особливо маленькі детальки.
А детальки приклеювати водою, пензликом трішки змастити і клеїти.
Дуже акуратно у Ромашки вийшло. Так рівненько покрила тортик. Молодець
Я ще маю 2 нових тортика. Робила мамі на юбілей
Сторінки