Ви є тут

Рецепти дитячих страв

02/10/2011

  • 2

Легенький фруктовий салатик

Склад:
Ківі - 1 шт.
банан - половинка
яблука - 1 шт.
апельсин - чверть цілого, 
йогурт - 50г.

Спосіб приготування:
Ківі очистити від шкірки, нарізувати дрібними кубиками. Половинку банана очистити від шкірки і нарізувати кубиками. Яблуко нарізувати кубиками, апельсин потрібний для пікантності смаку - нарізувати дрібно-дрібно.  Все перемішати і заправити йогуртом.

Томатний рисовий суп

Склад:
філе індички 
1 помідор 
1 морква 
1 головка цибулі 
2 столових ложки рису, 
свіжа зелень 
сіль

Спосіб приготування:
Філе індички (або курки) варіть до м'якості. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на дрібній терці. Відваріть овочі. Зваріть рис. М'ясо дуже дрібно нарізуйте або пропустіть через м'ясорубку. Помідор полийте кип'ятком - так шкірка легше зніметься. Поріжте його і потушіть під кришкою. Змішайте помідори з м'ясом і вареним рисом і покладіть в суп. Доведіть до кипіння. Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Заливні фрикадельки

Склад:
готовий фарш - 100г
росл. масло - 1 ч.л.,
яйце перепелине - 1 шт.
бульйон м'ясний або овочевий – 3/4 ст., 
желатин -  2 г
сіль.

Спосіб приготування:
Фарш солимо, додаємо яйце і рослинне масло. Формуємо фрикадельки і варимо їх на пару.  Желатин замочуємо в гарячому бульйоні і проціджуємо. У страву наливаємо охолодженого бульйону з розчиненим желатином, кладемо охолоджені фрикадельки, додаємо бульйон, що залишився, і даємо застигнути.

Яєчна кашка

Склад:
яйця
сіль
вершкове масло.

Спосіб приготування:
У каструльці закип'ятити воду. Яйця з сіллю збити вінчиком.  Отриману суміш влити в кип'яток і варити пару хвилин. У вас вийдуть маленькі яєчні грудочки.  Вийняти їх ложкою з дірочками або просто акуратно злити воду, додати вершкове масло. Така ось альтернатива омлету.

Кисіль шарований для дітей

Склад:

Для молочного киселю:
0,5 л молока
1 ст.л. картопляного крохмалю
2 ст.л. цукру.
Для журавлинного (або іншого) киселю:
70г журавлини (або іншої ягоди)
1 ст.л. крохмалю
3 ст.л. цукру
0,5 л води.

Спосіб приготування:
Варимо обидва киселі. У келих (форму), змочену водою і присипану цукром, наливаємо шар молочного киселю і дуже добре охолоджуємо. На застиглий шар молочного киселю наливаємо охолоджнний журавлинний кисіль, який ще не застиг, і дуже добре охолоджуємо. Кількість шарів збільшувати, поки не закінчиться келих (форма).

 

Коментарі
Зображення користувача amelie.
amelie

07/10/2011

Такі цікаві рецепти! Деякі обовязково спробую! Дякую Smile

Зображення користувача oxana.
oxana

07/10/2011

Томатний рисовий суп - сама собі зварю. Такий легкий і дієтичний Smile

Додати відповідь