Рецепти дитячих страв
02/10/2011
- 2
Легенький фруктовий салатик
Склад:
Ківі - 1 шт.
банан - половинка
яблука - 1 шт.
апельсин - чверть цілого,
йогурт - 50г.
Спосіб приготування:
Ківі очистити від шкірки, нарізувати дрібними кубиками. Половинку банана очистити від шкірки і нарізувати кубиками. Яблуко нарізувати кубиками, апельсин потрібний для пікантності смаку - нарізувати дрібно-дрібно. Все перемішати і заправити йогуртом.
Томатний рисовий суп
Склад:
філе індички
1 помідор
1 морква
1 головка цибулі
2 столових ложки рису,
свіжа зелень
сіль
Спосіб приготування:
Філе індички (або курки) варіть до м'якості. Цибулю дрібно поріжте, моркву натріть на дрібній терці. Відваріть овочі. Зваріть рис. М'ясо дуже дрібно нарізуйте або пропустіть через м'ясорубку. Помідор полийте кип'ятком - так шкірка легше зніметься. Поріжте його і потушіть під кришкою. Змішайте помідори з м'ясом і вареним рисом і покладіть в суп. Доведіть до кипіння. Готову страву посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Заливні фрикадельки
Склад:
готовий фарш - 100г
росл. масло - 1 ч.л.,
яйце перепелине - 1 шт.
бульйон м'ясний або овочевий – 3/4 ст.,
желатин - 2 г
сіль.
Спосіб приготування:
Фарш солимо, додаємо яйце і рослинне масло. Формуємо фрикадельки і варимо їх на пару. Желатин замочуємо в гарячому бульйоні і проціджуємо. У страву наливаємо охолодженого бульйону з розчиненим желатином, кладемо охолоджені фрикадельки, додаємо бульйон, що залишився, і даємо застигнути.
Яєчна кашка
Склад:
яйця
сіль
вершкове масло.
Спосіб приготування:
У каструльці закип'ятити воду. Яйця з сіллю збити вінчиком. Отриману суміш влити в кип'яток і варити пару хвилин. У вас вийдуть маленькі яєчні грудочки. Вийняти їх ложкою з дірочками або просто акуратно злити воду, додати вершкове масло. Така ось альтернатива омлету.
Кисіль шарований для дітей
Склад:
Для молочного киселю:
0,5 л молока
1 ст.л. картопляного крохмалю
2 ст.л. цукру.
Для журавлинного (або іншого) киселю:
70г журавлини (або іншої ягоди)
1 ст.л. крохмалю
3 ст.л. цукру
0,5 л води.
Спосіб приготування:
Варимо обидва киселі. У келих (форму), змочену водою і присипану цукром, наливаємо шар молочного киселю і дуже добре охолоджуємо. На застиглий шар молочного киселю наливаємо охолоджнний журавлинний кисіль, який ще не застиг, і дуже добре охолоджуємо. Кількість шарів збільшувати, поки не закінчиться келих (форма).
07/10/2011
Такі цікаві рецепти! Деякі обовязково спробую! Дякую
07/10/2011
Томатний рисовий суп - сама собі зварю. Такий легкий і дієтичний