Солодкий стіл
03/10/2011
- 0
Угорський пиріг з горіхом
Склад:
6 яблук, 3 столові ложки товчених ядер волоських горіхів, ½ склянки цукру, 1 ½ склянки борошна, 100 г вершкового масла, 2 столові ложки цукрової пудри, 2 яйця, ванілін, питна сода.
Спосіб приготування:
Вершкове масло розтирають з борошном, яйцем (1 шт.), Цукровою пудрою, ваніліном і содою і замішують тісто. Отримане тісто розділяють на 2 шматки і поміщають на 2 години в холодильник.
Яблука очищають і натирають на великій тертці. Ядра волоських горіхів подрібнюють. Половину тіста розкачують у пласт за величиною дека, на нього кладуть горіхи, яблука і посипають цукром. З решти тіста розкачують тонкі джгутики, кладуть їх на пиріг у вигляді решітки, яку змащують збитим яйцем, посипають горіхами, випікають.
Домашнє морозиво
Склад:
4 жовтки, 450 мл молока, 40 гр цукру, пакетик ванільного цукру, вершки, близько 150-200 мл, або пакетик сухих вершків
Спосіб приготування:
Жовтки з цукром, ванільним цукром і 50 мл молока розтерти. 400 мл молока закип'ятити і помішуючи влити жовтки. Довести до кипіння. Остудити. Коли повністю суміш охолоне, перелити в ємність в якій буде зберігатися морозиво. Збити вершки в міцну піну, або якщо ви берете сухі, то розвести потрібною кількістю молока і теж збити. Перемішати з охолодженою сумішшю, і покласти в морозилку. Час від часу морозиво потрібно перемішувати, щоб воно було однорідним.