Ви є тут

Як приготувати тарт Татен в мультиварці: справжнє яблучне «диво»

29/11/2020

  • 0

Тарт Татен — один з найсмачніших яблучних пирогів у світі. Приготувати цей «торт навиворіт» можна навіть без духової шафи. Достатньо мати під рукою плиту, ківш з товстим дном для карамелі, а також мультиварку-скороварку, яка підтримує різні автоматичні режими (у тому числі «Випічка»). Наприклад, такого типу, які можна придбати в інтернет-магазині Мoyo.ua. 

 

Інгредієнти

 

Щоб приготувати французький десерт, не потрібно витрачати безліч часу й коштів на пошуки складових. Для тарта необхідні доступні продукти, які можна знайти серед домашніх припасів.

До складу перевернутого пирога (саме так іноді називають Tarte Tatin) входять такі інгредієнти:

  • борошно пшеничне — 1 склянка з гіркою;
  • вершкове масло (заморожене) — 130 г;
  • цукор білий або коричневий — 2 столові ложки;
  • яєчні жовтки — 2 шт.;
  • розпушувач тіста — 2-3 г;
  • сіль — 1-2 г.

            Начинка готується з трьох складових.

  • Яблука
    Знадобиться десь 600 г очищених плодів. Слід обирати такі, що мають щільну структуру й тримають форму навіть після термічної обробки.
  • Ваніль
    Її кількість можна регулювати до смаку. Найкраще використовувати натуральну стручкову ваніль або без спиртовий ванільний екстракт.
  • Цукор
    6-7 столових ложок. 

 

Як готувати

 

Одна з родзинок цього яблучного пирога — використання так званої «сухої» карамелі. Вона готується без додавання води або будь-якої іншої рідини та додається до тарта перед випіканням у сухому вигляді.

Головні етапи приготування — це:

  • замішування тіста,
  • варіння карамелі,
  • нарізання яблук,
  • «збирання» та випікання.

 

Як приготувати тісто?

 

Щоб отримати справжнє пісочне тісто, яке ідеально доповнює ніжний смак яблучної начинки, необхідно: 

  • змішати борошно з усіма іншими сухими інгредієнтами (крім цукру);
  • натерти вершкове масло на тертці та змішати його з борошном;
  • збити жовтки з цукром;
  • замісити тісто;
  • розкачати круглу основу для тарта та відправити її у холодильник приблизно на 45 хвилин.

Важливо: діаметр основи має бути трішки меншим, ніж діаметр чаші мультиварки-скороварки.

 

Начинка

 

Перший етап приготування начинки для «перевернутого пирога» — це варіння сухої карамелі.

Для приготування цукрової маси оптимальної консистенції потрібно:

  • розтопити цукор у ковші, сковороді або каструлі з товстим дном і дочекатися, коли колір стане бурштиновим;
  • вимкнути плиту, а готову карамель вилити на заздалегідь підготовлений широкий лист пергаментного паперу;
  • додати до карамелі ваніль;
  • яблука нарізати на четвертинки;
  • дочекатися, доки карамель застигне, й розбити її за допомогою кухонного молотка або поламати руками на крихти.

 

Як зібрати тарт?

 

Спочатку чашу мультиварки потрібно ретельно змастити рослинною олією або вершковим маслом. Далі — висипати на дно приблизно ½ сухої карамелі. На карамель слід викласти яблука. Гарний зріз краще направити вниз, оскільки після приготування пиріг потрібно перевернути. Наступний шар — друга половина карамельної крихти. А останній — пласт тіста. 

Корисно: щоб карамель не прилипла до дна чаші, можна використати круглу заготівлю з пергаменту. Однак перед її застосуванням варто переконатися, що модель мультиварки сумісна з пекарським папером. 

 

Випікання

 

Готувати Тарт Татен потрібно у режимі «Випічка». Час приготування — 40-50 хвилин (залежно від потужності мультиварки).

Щоб пиріг тримав форму, виймати його з мультиварки потрібно не відразу, а приблизно через 20-30 хвилин. За цей час тісто й начинка встигнуть стабілізуватися.

Вийняти тарт з чаші дуже просто. Для цього необхідно щільно прикласти до неї велику плоску тарілку й акуратно перевернути «конструкцію». 

Їсти Тарт Татен краще у теплому вигляді. Він чудово смакує з молоком або какао з корицею.

 

Коментарі
Додати відповідь