Різдвяний штоллен (німецький пиріг)
- 8333
- 0
Кількість порцій | |
---|---|
Джерело | https://www.facebook.com/ruslana.butriy |
Час підготовки | 15 хв |
Час приготування | 45 хв |
Весь час | 1 година |
Інгредієнти
Штоллен - традиційна німецька різдвяна випічка. Печуть за 2-3 тижні до Різдва, змащують розтопленим вершковим маслом, посипають цукровою пудрою, загортають у фольгу або пергаментний папір ... і забувають про нього аж до свят.
Рецепт, що подається - творожний штоллен (quarkstollen), він простий і швидкий у приготуванні, і справді смачний, тут інгредієнтів на 2 великі буханки.
Інструкції
Муку змішати з розпушувачем. М'яке масло збити з цукром, продовжуючи збивати поступово додати творог, ванільний цукор, лим. сік і цедру. Просіяти в отриману суміш муку з розпушувачем, замінити тісто. Вмішати мигдаль, потім цукати, в кінці додати присипані мукою родзинки.
Сформувати 2 буханки форми штоллен ( то краще подивитись в інтернеті, бо словами пояснити складно))
Випікати при 180С 40-50 хв. Теплий штоллен змастити розтопленим маслом і добре присипати пудрою. Як вистигне- завернути у фольгу і відкласти у надійне Смайлик «wink» і прохолодне місце на 2-3 тижні))
P.S.: можна додавати інші горіхи, сухофрукти і цукати, лише слідкувати, щоб кінцева вага була та сама))