Ви є тут

Домашні суші

0
Ще нема голосів
  • 601
  • 0
Кількість порцій
Порції
Час підготовки30 хв
Час приготування30 хв
Весь час1 година

Інгредієнти

1 стакан
рис для суші (можна замінити звичайний круглозернистим)
   
водорості норі
   
рисовий оцет
   
філе лосося або креветки
   
сир "філадельфія"
   
огірки або авокадо
   
соєвий соус
   
вассабі (за бажанням)
   
червона ікра (за бажанням)
   
палички, циновка для загортання

У Японії приготування суші — справжнє мистецтво, і навчаються йому близько 2,5 років. Але і у нас в Україні ця страва здобула багато поціновувачів, тому варто навчитися готувати її і на власній кухні! Ми пропонуємо Вашій увазі спрощенийрецепт сушіза яким приготування цієї екзотичної страви буде під силу кожному!

Різновидів японських суші дуже багато, але одними з найпопулярніших є Макі суші (або роли, або макідзусі). Саме їх ми і спробуємо сьогодні приготувати.

Інструкції

 

Готуємо рис

Для приготування суші використовують спеціальний рис — суші-меші, він більш клейкий, тому ролл краще тримає форму. Але якщо у Вас такого не знайдеться, використовуйте звичайний, круглозернистий.

Добре промийте рис.

Залийте рис холодною водою, закип'ятіть на великому вогні, і одразу ж зробіть маленький. Накрийте кришкою, доведіть до готовності.

Коли рис буде готовий, додайте рисовий оцет, перемішайте. Нехай рис трохи охолоне.

Начинка для суші

Спочатку підготуйте інгредієнти начинки для суші.

Зробіть нарізку огірків, авокадо. Довгими шматочками наріжте рибу. Або, якщо риби під руками немає, підготуйте крабові палички.

Все! Начинка готова!

Робимо суші

На коврик для суші покладіть водоорсті норі, гладкою стороною вниз. Мокрими руками щільно укладіть рис, відступаючи на 1 і 3 см знизу і з верхнього краю. Розрізати норі не потрібно.

Посередині рису викладіть шар сиру «Філадельфія», попередньо змастивши рис соусом для суші — вассабі (його потрібно зовсім трошки — маленького пакетика більш ніж достатньо).

Зверху покладіть два шматочки лосося. Лосось можна замінити креветками, або крабовими паличками.

На червону рибу викладіть авокадо. В ідеалі його нарізають довгими смужками, але якщо Вам жаль викидати обрізки, можете викласти дольками. Другий варіант: лосось та огірок.

Починайте згортати рол.

Намочіть верхній край норі водою і сформуйте щільний рол.

Гострим ножем розріжте рол на рівні, охайні шматочки. Прикрасьте суші червоною ікрою. Поставте на стіл тарілочку з соєвим соусом. Насолоджуйтесь екзотичним смаком японської кухні у себе вдома Wink

 

Коментарі
Додати відповідь
CAPTCHA
Дайте відповідь на це запитання, щоб ми знали що ви людина, а не тупий робот ).