Може, це й не дуже святковий пиріг, але хочу поділитися рецептом френдеси творожного пирога, щоб був під рукою Я ще не пробувала пекти, але фотка така класна, смачно виглядає, що точно спечу Вона називає його "Сльози ангела", бо на суфле зверху утворюються краплинки води, як сльози
Для основы: 1-,5 ст муки, 1 ч.л разрыхлителя, 80 г масла, 2 ст. л сахара, 1 небольшое яйцо
Для начинки: 500 г творога, 0,5 ст сахара, 3 желтка, 1 ст. л манки, 100 г сметаны или густых сливок, ваниль
Для суфле: 3 белка, 5 ст. л сахарной пудры
Основа: Муку смешать с разрыхлителем и порубить с охлажденным маслом. Добавить остальные продукты и вымесить тесто. Готовое тесто завернуть в пищевую пленку и положить в холодильник на 30 мин.
Для начинки: Смешать все ингредиенты в блендере до однородного состояния.
Вынуть тесто из холодильника и выложить в форму (диаметр - 23 см) слоем полсантиметра. Наверх выложить творожную начинку. Выпекать при тем. 180 гр. на протяжении 30 мин. Затем вынуть, наверх выложить суфле и печь еще 10-15 мин. до золотистого цвета. Вынуть и дать хорошо остыть. Для суфле взбить белки с сахаром
Дуже простий рецепт (його робила ще моя бабуся) пирога з вишнею:
Для невеликої форми: Вимішуємо 1 яйце з 150 гр. цукру, додамо 50 гр. масла чи маргарину. Потім - 300 гр. муки, чайну ложку гашеної соди і стільки кефіру, щоб тісто було схожим на густу сметану. Виливаємо тісто у змащениу маргарином і посипану мукою форму. Попередньо вибираємо кісточки з чершень, ділимо на половинки і вкладаємо зверху на тісто серединкою униз. Печемо приблизно 25 хвилин спочатку при вищій т-рі, а потім трохи зменшуємо т-ру. Готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою. Цей пиріг можна готувати і з сливами, і з черешнями, і з абрикосами, смачний він і з чорницями, а також із консервованих фруктів.
Цей рецепт під силу навіть новачкам і тим кому випічка не завжди вдається. Крім того, продукти завжди знайдуться холодильнику
1,5 склянки муки
1 склянка цукру
3 яйця
1 ч. л. порошку для печива
1/3 пачки маргарину
1/2 склянки сметани
пакетик ванільного цукру
Яйця взбити з цукром,поки маса не збільшиться втричі, поступово додати решту інгредієнтів, добре вимішати і вилити у підготовлену форму. Випікати при 180-190 градусів 30 хв. Остудити на решітці і розрізати на 2 або 3 частини.
Підходить будь-який крем, або ще можна у тісто поставити любі фрукти.
Дуже простий рецепт (його робила ще моя бабуся) пирога з вишнею:
Для невеликої форми: Вимішуємо 1 яйце з 150 гр. цукру, додамо 50 гр. масла чи маргарину. Потім - 300 гр. муки, чайну ложку гашеної соди і стільки кефіру, щоб тісто було схожим на густу сметану. Виливаємо тісто у змащениу маргарином і посипану мукою форму. Попередньо вибираємо кісточки з чершень, ділимо на половинки і вкладаємо зверху на тісто серединкою униз. Печемо приблизно 25 хвилин спочатку при вищій т-рі, а потім трохи зменшуємо т-ру. Готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою. Цей пиріг можна готувати і з сливами, і з черешнями, і з абрикосами, смачний він і з чорницями, а також із консервованих фруктів.
В мене теж є схожий рецепт, також ще від бабусі. Дуже мені подобається та й економний. Я й пиріг з нього печу, й кекси. А фрукти можна використовувати, як свіжі, так і з компоту, і з морозилки, та й сухофрукти теж. А недавно спробувала з заварним кремом, тільки попередньо коржі змочила сиропом. Вийшло дуже смачно.
Мушу похвастатися: моя подруга дала мені чудовий рецепт кіфликів (рогаликів). Такий простий і економний!
Тут пишеться співвідношення на 100 гр. муки, тому зручно збільшувати пропорційно, скяльки хочеш - стільки печеш. Можна з начинками: горіх, мак, густий леквар (повидло):
КІФЛИКИ ЕКОНОМНІ
100 гр. муки
100 гр. маргарину
10 гр. дріжджів
20 гр. цукор-пудри
трохи солі
Дріжджі розводити у невеликій кількості теплого молока, усе спрацювати. Якщо тісто дуже мяке вийде, можна додати муки, або перед розкатуванням покласти на короткий час у холодильник. Розкатати трикутнички, покласти начинку і закрутити. Випікати при досить високій т-рі -в електричній духовці ставлю 220град, а потімі знімаю на 190. Ще гарячими притрусити цукор-пудрою.
Замісити тісто, покласти в холодильник на 15-20хв, розділити на 2 розкатати, на один слой начинку другим прикрити. В духовку на 1год (приблизно, залежить від духовки, мені вистачає 40хв.) 180- 200 градусів. Після охолодження можна посипати пудрою або залити глазурь.
Може, це й не дуже святковий пиріг, але хочу поділитися рецептом френдеси творожного пирога, щоб був під рукою Я ще не пробувала пекти, але фотка така класна, смачно виглядає, що точно спечу Вона називає його "Сльози ангела", бо на суфле зверху утворюються краплинки води, як сльози
Для основы: 1-,5 ст муки, 1 ч.л разрыхлителя, 80 г масла, 2 ст. л сахара, 1 небольшое яйцо
Для начинки: 500 г творога, 0,5 ст сахара, 3 желтка, 1 ст. л манки, 100 г сметаны или густых сливок, ваниль
Для суфле: 3 белка, 5 ст. л сахарной пудры
Основа: Муку смешать с разрыхлителем и порубить с охлажденным маслом. Добавить остальные продукты и вымесить тесто. Готовое тесто завернуть в пищевую пленку и положить в холодильник на 30 мин.
Для начинки: Смешать все ингредиенты в блендере до однородного состояния.
Вынуть тесто из холодильника и выложить в форму (диаметр - 23 см) слоем полсантиметра. Наверх выложить творожную начинку. Выпекать при тем. 180 гр. на протяжении 30 мин. Затем вынуть, наверх выложить суфле и печь еще 10-15 мин. до золотистого цвета. Вынуть и дать хорошо остыть. Для суфле взбить белки с сахаром
[quote=Maryann]
Блин,всю клавиатуру слюной забрызгал!...
Дуже простий рецепт (його робила ще моя бабуся) пирога з вишнею:
Для невеликої форми: Вимішуємо 1 яйце з 150 гр. цукру, додамо 50 гр. масла чи маргарину. Потім - 300 гр. муки, чайну ложку гашеної соди і стільки кефіру, щоб тісто було схожим на густу сметану. Виливаємо тісто у змащениу маргарином і посипану мукою форму. Попередньо вибираємо кісточки з чершень, ділимо на половинки і вкладаємо зверху на тісто серединкою униз. Печемо приблизно 25 хвилин спочатку при вищій т-рі, а потім трохи зменшуємо т-ру. Готовий пиріг присипаємо цукровою пудрою. Цей пиріг можна готувати і з сливами, і з черешнями, і з абрикосами, смачний він і з чорницями, а також із консервованих фруктів.
Все таке смачненьке! Зараз візьму свою книгу і якийсь рецептик цікавий викопаю
Цей рецепт під силу навіть новачкам і тим кому випічка не завжди вдається. Крім того, продукти завжди знайдуться холодильнику
1,5 склянки муки
1 склянка цукру
3 яйця
1 ч. л. порошку для печива
1/3 пачки маргарину
1/2 склянки сметани
пакетик ванільного цукру
Яйця взбити з цукром,поки маса не збільшиться втричі, поступово додати решту інгредієнтів, добре вимішати і вилити у підготовлену форму. Випікати при 180-190 градусів 30 хв. Остудити на решітці і розрізати на 2 або 3 частини.
Підходить будь-який крем, або ще можна у тісто поставити любі фрукти.
В мене теж є схожий рецепт, також ще від бабусі. Дуже мені подобається та й економний. Я й пиріг з нього печу, й кекси. А фрукти можна використовувати, як свіжі, так і з компоту, і з морозилки, та й сухофрукти теж. А недавно спробувала з заварним кремом, тільки попередньо коржі змочила сиропом. Вийшло дуже смачно.
Мушу похвастатися: моя подруга дала мені чудовий рецепт кіфликів (рогаликів). Такий простий і економний!
Тут пишеться співвідношення на 100 гр. муки, тому зручно збільшувати пропорційно, скяльки хочеш - стільки печеш. Можна з начинками: горіх, мак, густий леквар (повидло):
КІФЛИКИ ЕКОНОМНІ
100 гр. муки
100 гр. маргарину
10 гр. дріжджів
20 гр. цукор-пудри
трохи солі
Дріжджі розводити у невеликій кількості теплого молока, усе спрацювати. Якщо тісто дуже мяке вийде, можна додати муки, або перед розкатуванням покласти на короткий час у холодильник. Розкатати трикутнички, покласти начинку і закрутити. Випікати при досить високій т-рі -в електричній духовці ставлю 220град, а потімі знімаю на 190. Ще гарячими притрусити цукор-пудрою.
Смачного!
Творожне рекомендую дуже смачне.
тісто пісочне начинка
200гр маргарину 800гр творога
400гр муки 4 взбиті білки
1 яйце, 4 жовтки. 200гр цукру ( я даю 150)
200гр цукру я даю 150 1 ванілін
розпушувач
Замісити тісто, покласти в холодильник на 15-20хв, розділити на 2 розкатати, на один слой начинку другим прикрити. В духовку на 1год (приблизно, залежить від духовки, мені вистачає 40хв.) 180- 200 градусів. Після охолодження можна посипати пудрою або залити глазурь.
Цей рецепт актуальний для тих у кого залишається хліб. Я робила мені сподобався
Торт із сухого хліба
500гр хліба ( сухого, білого)
200гр. цукру
100гр какао
2 жовтки
10 гр ізюму
100гр. горіхів
100гр кави (вареної)
1 розпушувач
1 ванілін
Хліб розмочити у молоці чи каві ( я робила 50 на 50). Віджати і все замісити. викласти у форму пекти 45 хв. 180 градусів.
Смачно виглядає, вже рецепт переписала, в суботу спробую спекти:-)))
Сторінки