Ви є тут

Солодка паска з цукатами та цукровою глазуррю

5
Рейтинг: 5 (1 голос)
  • 9422
  • 1
Кількість порцій
Порції
Час підготовки
Час приготування
Весь час

Інгредієнти

5 стаканів
борошно (обов'язково просіяне)
50 грами
свіжі дріжджі
1 1⁄2 стакан
молоко
10 штук
яєчні жовтки
3 штук
яєчні білки
1 стакан
Цукор
250 грами
масло
  стакан
родзинки
2 столові ложки
коньяк (можна замінити ромом)
2 столові ложки
цукати
   
прянощі (за смаком)

Світле свято Великодня неможливо уявити без духм'яної та ароматної паски, а що може бути смачніше за пасочку, спечену власноруч?

Рецептів цієї страви є безліч, адже вона може бути класичною, солодкою, з цукатами і сухофруктами, з мигдалем, з ромом - все залежить від уподобань та індивідуальних побажань, а ми пропонуємо Вам простий рецепт солодкої паски з цукатами і цукровою глазуррю, яка просто не може не вдатися навіть у новачків Підморгує

Інструкції

Почнемо з того, що заваримо половинкою склянки молока таку ж кількість борошна, розмішаємо суміш, щоб утворилася еластична маса.

В іншій посудині розведемо дріжджі у 100 грамах теплого молока та залишаємо опару в теплому місці, де ні в якому разі нема протягу, на 10-15 хвилин.

Наступни кроком стане змішування опари з нашим завареним борошном, утворену масу слід прикрити кухонним рушником чи серветкою і відкласти в тепле місце, щоб підійшло тісто.

Тим часом треба перетерти цукор з жовтками і дрібкою солі до однорідної білої маси. Половину суміші слід додати в дріжджову суміш, туди ж додати 0,25 склянки борошна, вимішати і відкласти на кілька годин, щоб тісто піднялося.

Другу порцію жовтків перетираємо з цукром та рештою борошна. Починаємо замішувати тісто для нашої пасочки і місимо доти, доки тісто не відставиме від рук, але буде пружним і еластичним.

Коли тісто буде готове, додамо в нього охолоджене розтоплене масло, ще раз замісимо, вмішаємо в тісто прянощі за смаком і додамо трішки коньяку (можна рому). Знову залишаємо тісто, щоб підійшло.

На наступному етапі додаємо в перемішане тісто обваляні в бороші родзинки, цукати.

Тепер тісто готове до того, щоб розкладати його у форми. Можете скористатися традиційними металевими, а можете паперовими, перевагою яких є те, що ці форми не потрібно додатково змащувати жиром перед випіканням, а також в них паска довше зберігатиме свою свіжість. У будь-якому випадку у форму слід закладати не більше 1/3 об'єму тіста, щоб воно могло підійти уже у формочці.

Щоб пасочки вийшли рум'яними, зверху їх слід змастити яєчним жовтком і випікати в попередньо підігрітій духовці 40-45 хвилин при температурі 180-200 градусів (та обов'язково врахуйте особливості вашої духовки і стежте за тим, як вона пропікається, через дверцята духовки).

Перевірити пасочку на готовніст можна, проткнувши її дерев'яною паличкою чи шпажкою - якщо паличка суха, то паска готова. 

Для того, щоб приготувати глазур для декорування паски, перетремо білки з цукром. Для смаку можна додати крапельку лимонного соку (зверніть увагу, щобільше лимонного соку - тим твердішою буде глазур, якщо лимонного соку зовсім трішки - глазур залишатиметься м'якою і липкою). Готовою глазуррю змащуємо готові пасочки, а зверху прикрашаємо їх декоративною присипкою, цукровими фігурками, родзинками і т.д.

 

Як бачите, рецепт зовсім нескладний і під силу навіть новачкам на кухні! Бажаємо, щоб у Вас все вдалося і пасочки вийшли смачними та запашними!

Гарних Вас свят! Щасливого Великодня!

Коментарі
Зображення користувача Гість.
Гість

07/12/2016

Ця страва-це квінтесенція Великодня! Я її просто обожнюю. Особливо з цукатами

Додати відповідь
Будь-ласка, дайте відповідь на питання
CAPTCHA
Дайте відповідь на це запитання, щоб ми знали що ви людина, а не тупий робот ).