Солодка паска з цукатами та цукровою глазуррю
- 9447
- 1
Кількість порцій | |
---|---|
Час підготовки | |
Час приготування | |
Весь час |
Інгредієнти
Світле свято Великодня неможливо уявити без духм'яної та ароматної паски, а що може бути смачніше за пасочку, спечену власноруч?
Рецептів цієї страви є безліч, адже вона може бути класичною, солодкою, з цукатами і сухофруктами, з мигдалем, з ромом - все залежить від уподобань та індивідуальних побажань, а ми пропонуємо Вам простий рецепт солодкої паски з цукатами і цукровою глазуррю, яка просто не може не вдатися навіть у новачків
Інструкції
Почнемо з того, що заваримо половинкою склянки молока таку ж кількість борошна, розмішаємо суміш, щоб утворилася еластична маса.
В іншій посудині розведемо дріжджі у 100 грамах теплого молока та залишаємо опару в теплому місці, де ні в якому разі нема протягу, на 10-15 хвилин.
Наступни кроком стане змішування опари з нашим завареним борошном, утворену масу слід прикрити кухонним рушником чи серветкою і відкласти в тепле місце, щоб підійшло тісто.
Тим часом треба перетерти цукор з жовтками і дрібкою солі до однорідної білої маси. Половину суміші слід додати в дріжджову суміш, туди ж додати 0,25 склянки борошна, вимішати і відкласти на кілька годин, щоб тісто піднялося.
Другу порцію жовтків перетираємо з цукром та рештою борошна. Починаємо замішувати тісто для нашої пасочки і місимо доти, доки тісто не відставиме від рук, але буде пружним і еластичним.
Коли тісто буде готове, додамо в нього охолоджене розтоплене масло, ще раз замісимо, вмішаємо в тісто прянощі за смаком і додамо трішки коньяку (можна рому). Знову залишаємо тісто, щоб підійшло.
На наступному етапі додаємо в перемішане тісто обваляні в бороші родзинки, цукати.
Тепер тісто готове до того, щоб розкладати його у форми. Можете скористатися традиційними металевими, а можете паперовими, перевагою яких є те, що ці форми не потрібно додатково змащувати жиром перед випіканням, а також в них паска довше зберігатиме свою свіжість. У будь-якому випадку у форму слід закладати не більше 1/3 об'єму тіста, щоб воно могло підійти уже у формочці.
Щоб пасочки вийшли рум'яними, зверху їх слід змастити яєчним жовтком і випікати в попередньо підігрітій духовці 40-45 хвилин при температурі 180-200 градусів (та обов'язково врахуйте особливості вашої духовки і стежте за тим, як вона пропікається, через дверцята духовки).
Перевірити пасочку на готовніст можна, проткнувши її дерев'яною паличкою чи шпажкою - якщо паличка суха, то паска готова.
Для того, щоб приготувати глазур для декорування паски, перетремо білки з цукром. Для смаку можна додати крапельку лимонного соку (зверніть увагу, щобільше лимонного соку - тим твердішою буде глазур, якщо лимонного соку зовсім трішки - глазур залишатиметься м'якою і липкою). Готовою глазуррю змащуємо готові пасочки, а зверху прикрашаємо їх декоративною присипкою, цукровими фігурками, родзинками і т.д.
Як бачите, рецепт зовсім нескладний і під силу навіть новачкам на кухні! Бажаємо, щоб у Вас все вдалося і пасочки вийшли смачними та запашними!
Гарних Вас свят! Щасливого Великодня!
07/12/2016
Ця страва-це квінтесенція Великодня! Я її просто обожнюю. Особливо з цукатами