Літні рецепти

Зайдіть або зареєструйтеся щоб додавати пости
Зображення користувача Maryann.
Не в мережі
Останній вхід: 1 день 1 година тому
Зареєстрований: 23/01/2007 - 14:04
Матеріали: 1509
Репутація: 14902
Літні рецепти

Саме сезон кабачків і баклажанів, їх у нас вродило нівроку. Я готую їх по-різному: вони є основою для лечо, смажу їх як відбивні (чоловік їх називає "семечками"), а тепер ще й роблю з них "кремзлики".

Способом такого приготування зі мною поділилась подруга:

Натерти на крупній тертці молодий кабачок, посолити, відкинути на друшляк на півгодини-годину, щоб стекла зайва рідина. Потім додати спеції за смаком (чорний перець, видавлений часник, червоний перець), додати яйце і 1-2 ложки муки або сухарів. Смажити на олії як кремзлики, подавати зі сметаною. Смакота Smile

А у вас які літні рецепти є?

Зображення користувача bigmir81.
Не в мережі
Останній вхід: 4 роки 7 місяців тому
Зареєстрований: 27/10/2011 - 14:00
Матеріали: 77
Репутація: 202

Я роблю схожу запіканку. Та й біля сковорідки не треба стояти, бо печеться в духовці. А ще роблю кабачковий суп та печемо на грилі кабачки - до шашлику підходить краще ніж картопля. А ще люблю просто потушити кабачки з кропом та часником. А ще... в салат олів'є замість картоплі. 

Зображення користувача Maryann.
Не в мережі
Останній вхід: 1 день 1 година тому
Зареєстрований: 23/01/2007 - 14:04
Матеріали: 1509
Репутація: 14902

Точно! Є в мене рецептик супу-пюре, основою для якого є кабачки. Дякую, що нагадала, з минулого року ще не готувала його - забула Smile

А на грилі кабачки-перець-баклажани-помідори взагалі класика! Дуже смачно виходить. Особливо перець і баклажани.

Зображення користувача Наталка_Касим.
Не в мережі
Останній вхід: 11 місяців 2 тижнів тому
Зареєстрований: 03/09/2011 - 12:32
Матеріали: 538
Репутація: 2098

О, мої хлопці фанати кабачкових оладок Smile

Тільки я не додаю червоного перцю і додаю кріп дрібно порізаний.

А ще літні рецепти для мене - це всілякі рагу, соте. А особливо ЛЕЧО! Душу б за нього продала Сміх 

Зображення користувача Уляна.
Не в мережі
Останній вхід: 3 роки 9 місяців тому
Зареєстрований: 29/12/2011 - 16:31
Матеріали: 389
Репутація: 1104

Продовження теми КАБАЧКІВ Lol

Недавно спробувала зробити два рецептика, мені сподобались:

Мариновані кабачки 

Кабачок - 1500

Оливкова олія - 50гр.

Сіль - 1 ч.л.

Оцет - 2 ст.л.

Мед - 2 ч.л

Зелень

Перець

Часник 2 зубки.

Кабачок нарізати за допомогою овочечистки покласти у миску, посолити і залишити на 30 хв. Рідину злити.

Приготувати маринад, для цього необхідно змішати всі інгредієнти і добре перемішати, маринад висипати у кабачки, перемішати, накрити кришкою і постивити у холодильник мінімум на 2 години. 

 

 

Оладки з кабачком і творогом

Кабачок - 600гр.

Творог - 150 гр.

Яйця - 2 шт.

Сіль

Мука 1/2 стакана

Часник 2 зубчики.

Кабачок натерти не терці. Змішати  всі інгредієнти і жарити оладушки.

Можна добавити кілька ложок муки і розпушувача, покласти у форми і запекти в духовці 25 хв. у вигляді кексиків.  (Я не пробувала.)

 

 

Зайдіть або зареєструйтеся щоб додавати пости