Саме сезон кабачків і баклажанів, їх у нас вродило нівроку. Я готую їх по-різному: вони є основою для лечо, смажу їх як відбивні (чоловік їх називає "семечками"), а тепер ще й роблю з них "кремзлики".
Способом такого приготування зі мною поділилась подруга:
Натерти на крупній тертці молодий кабачок, посолити, відкинути на друшляк на півгодини-годину, щоб стекла зайва рідина. Потім додати спеції за смаком (чорний перець, видавлений часник, червоний перець), додати яйце і 1-2 ложки муки або сухарів. Смажити на олії як кремзлики, подавати зі сметаною. Смакота
А у вас які літні рецепти є?
Я роблю схожу запіканку. Та й біля сковорідки не треба стояти, бо печеться в духовці. А ще роблю кабачковий суп та печемо на грилі кабачки - до шашлику підходить краще ніж картопля. А ще люблю просто потушити кабачки з кропом та часником. А ще... в салат олів'є замість картоплі.
Точно! Є в мене рецептик супу-пюре, основою для якого є кабачки. Дякую, що нагадала, з минулого року ще не готувала його - забула
А на грилі кабачки-перець-баклажани-помідори взагалі класика! Дуже смачно виходить. Особливо перець і баклажани.
О, мої хлопці фанати кабачкових оладок
Тільки я не додаю червоного перцю і додаю кріп дрібно порізаний.
А ще літні рецепти для мене - це всілякі рагу, соте. А особливо ЛЕЧО! Душу б за нього продала
Продовження теми КАБАЧКІВ
Недавно спробувала зробити два рецептика, мені сподобались:
Мариновані кабачки
Кабачок - 1500
Оливкова олія - 50гр.
Сіль - 1 ч.л.
Оцет - 2 ст.л.
Мед - 2 ч.л
Зелень
Перець
Часник 2 зубки.
Кабачок нарізати за допомогою овочечистки покласти у миску, посолити і залишити на 30 хв. Рідину злити.
Приготувати маринад, для цього необхідно змішати всі інгредієнти і добре перемішати, маринад висипати у кабачки, перемішати, накрити кришкою і постивити у холодильник мінімум на 2 години.
Оладки з кабачком і творогом
Кабачок - 600гр.
Творог - 150 гр.
Яйця - 2 шт.
Сіль
Мука 1/2 стакана
Часник 2 зубчики.
Кабачок натерти не терці. Змішати всі інгредієнти і жарити оладушки.
Можна добавити кілька ложок муки і розпушувача, покласти у форми і запекти в духовці 25 хв. у вигляді кексиків. (Я не пробувала.)
Мы тоже делаем такие оладки из кабачков, только не трем их на терке а пропускаем через мясорубку, у нас электрическая https://stylus.ua/myasorubki/proizvoditel:moulinex/ очень удобно.
Мы летом частенко кушаем пиццу,самой делать как-то не особо хочеся,по этому в большенствее случаев заказываю доставку тут в принципе если не хотите париься,то это будет самым оптимальным вариантом.
Ну, я бы не сказала, что пицца - летнее блюдо. Ви бы лучше пару собственных рецептов кинули.
Соглашусь, пицца - всесезонная пища. А летом хочется чего нибудь легкого, витаминного. Я себе даже специально пароварку купила, чтобы готовить такие блюда. Вообще-то, пароварки сатурн хорошие, но у меня. к сожалению, мало рецептов. Может у кого есть рецепты блюд именно для готовки в пароварке, я бы была очень благодарна. Часто приходится сочинять самой, а это не всегда бывает удачно. Поэтому киньте или рецепты, или ссылочку на них. Все-таки профессионалы есть в каждом деле и учиться у них не грех.