Дуже гарні ідеї подала наша форумчанка bigmir81 - рецепти дрмашніх безпечних та корисних солодощів до дня св.Миколая. А також ідеї, як їх гарно упакувати для дітей. Давайте поділимося у цій темі такими власними рецептами, які є, мабуть, у кожної мами.
Почну я. Мала моя дуже любить усім відому "картошку". Готується вона дуже просто: печемо корж будь-якого медового тіста, руками охололий корж розкришимо, додамо масла, варення, какао, руками все спрацюємо і сформуємо з них кульки. Можемо всередину кожної кульки покласти горішок. Потім обваляємо у какао, кокосовій стружці або молотих горіхах. Далі загортаємо в обгортки, вигляд якої обмежується тільки нашою фантазією. І готові смачні ласощі!
Недавно, нам привезли в'ялені кумквати (лимони) і вони були цікаво завернуті. Кожен лимон був покладений у паперову тарталетку, потім завернутий окремо у прозорий пакетик, а потім всі разом в напівпрозорий великий пакетик, який був завязаний з двох сторін стрічечками, ніби велика цукерка. Так само можна оформити сухофрукти, які продаються в нас. Правда їх треба обдати кип'ятком та висушити, а потім завертати.
Я спробувала зробити такі конфети з чорносливом. На вигляд вийшли не дуже, зате смачні. Тепер теж буду робити - уже буду вправніша
Взяти чорнослив без кісточки і залити окропом. Мигдаль (або горіхи) замочити у варену згущенку і покласти всередину чорнослива. Потім замочити у розтоплений шоколад (я готую сама шоколадну глазур з масла, какао і цукру). Усе - готово! Смакота!
Моя сестра готує "корисні конфетки": ізюм, курагу, чорнослив, горіхи, лимон пропускає через мясорубку. З медом формує масу (всередину кладе ще горішок) - і поливає шоколадом розтопленим. Кладе в холодильник. Діти просто обожнюють такі "конфетки". А можна ще кокосом присипати.
А можна напекти печива
Та скласти в баночку, яку потім прикрасити.
Я своїм діткам цього року планую такі зробити.
Дуже гарна ідея! Класно виглядає.
До речі, на основі рецептів Оксани ми збираємо такі рецепти домашніх солодощів сюди: http://ditvora.com.ua/retsepti-korisnikh-domashnikh-lasoshchiv.
Пишіть у коментах рецепти, будемо включати до статті.
Трохи картинок для натхнення:
http://n-artemova.livejournal.com/577982.html
Трюфелі: http://maria-selyanina.livejournal.com/196198.html
Ще багато:
Покупаете в магазине любые орешки и свои любимые сухофрукты. В блендере сначала перемалываете орешки, затем добавляете к ним сухофрукты. Из получившейся субстанции лепите шарики. С составом конфет можно эксперементировать бесконечно, добавлять семена подсолнечника или тыквы, мед, корицу, ваниль, кероб, какао, сгущенку, кокосовую стружку, кунжут.... Такие сладости невероятно вкусны, и к тому же еще и полезны, их можно без опасения давать детям.
Вариант 1.
На 200г кокосовой стружки добавляете половину баночки сгущенки, перемешиваете до густой консистенции. Берете немножко массы в ладошку, помещаете в центр миндальный орешек, получившийся шарик обвалять в кокосовой стружке. В массу можно размять банан, получается еще более нежнее и вкуснее. Поставить в холодильник на 30-60 мин.
Вариант 2.
Возьмите финики, изюм, курагу, инжир и семечки подсолнечника очищенные, кокосовую стружку или кунжут – для обваливания, можно также мед, для особых сладкоежек. Сухофрукты нарезать на кусочки, хорошенько перемешать, добавить семечки, ложку меда, перемешать и скатать из полученной массы шарики. Внутрь можно положить по целому орешку. Обвалять в стружке или кунжуте. Поставить в холодильник на несколько минут.
Вариант 3.
Измельченные грецкие орешки смешиваем с измельченным черносливом и изюмом. Добавляем в массу цедру апельсина, сок одного апельсина, мелкие овсяные хлопья, перемешать, масса должна быть очень густой. Дать массе настояться с пол часа. Затем добавить вареную сгущенку, хорошенько перемешать. Скатать шарики, поставить в холодильник.
Вариант 4.
Очень простой и вкусный:) Очищенные семена подсолнечника либо тыквы перемешиваем с вареной сгущенкой до густоты. Лепим шарики, обваливаем в семечках, и убираем в холодильник до затвердения.
Вариант 5.
Нам понадобится сухое молоко, сахарная пудра, 50 г сливочного масла, изюм, арахис, грецкий орех или миндаль, обжаренный, чуть ванили, кокосовая стружка для обсыпки. Орешки потолочь, либо измельчить в блендере, но не слишком мелко. Все сухие ингридиенты перемешать, растереть с маслом. Добавить 3-4 л воды. Масса не должна получиться жидкой. Скатать шарики, обвалять в кокосе.
Примечание:
- Основа рецепта и фото позаимствованы с http://vk.com/mudrost.lubvi
Плпную зробити на навий рік акі цукерки:
Нуга в шоколаді.
http://www.vkusnyblog.ru/smak/12845