Домашні солодощі до дня св.Миколая

8 постів / 0 нове
Останнє повідомлення
Зображення користувача Maryann.
Не в мережі
Останній вхід: 2 місяці 4 дні тому
Зареєстрований: 23/01/2007 - 14:04
Матеріали: 1557
Домашні солодощі до дня св.Миколая

Дуже гарні ідеї подала наша форумчанка bigmir81 - рецепти дрмашніх безпечних та корисних солодощів до дня св.Миколая. А також ідеї, як їх гарно упакувати для дітей. Давайте поділимося у цій темі такими власними рецептами, які є, мабуть, у кожної мами.

Почну я. Мала моя дуже любить усім відому "картошку". Готується вона дуже просто: печемо корж будь-якого медового тіста, руками охололий корж розкришимо, додамо масла, варення, какао, руками все спрацюємо і сформуємо з них кульки. Можемо всередину кожної кульки покласти горішок. Потім обваляємо у какао, кокосовій стружці або молотих горіхах. Далі загортаємо в обгортки, вигляд якої обмежується тільки нашою фантазією. І готові смачні ласощі!

Зображення користувача bigmir81.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 1 місяць тому
Зареєстрований: 27/10/2011 - 14:00
Матеріали: 77

Недавно, нам привезли в'ялені кумквати (лимони) і вони були цікаво завернуті. Кожен лимон був покладений у паперову тарталетку, потім завернутий окремо у прозорий пакетик, а потім всі разом в напівпрозорий великий пакетик, який був завязаний з двох сторін стрічечками, ніби велика цукерка. Так само можна оформити сухофрукти, які продаються в нас. Правда їх треба обдати кип'ятком та висушити, а потім завертати.

Зображення користувача Олеся.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 10 місяців тому
Зареєстрований: 21/09/2011 - 14:06
Матеріали: 241

Я спробувала зробити такі конфети з чорносливом. На вигляд вийшли не дуже, зате смачні. Тепер теж буду робити - уже буду вправніша Smile


Взяти чорнослив без кісточки і залити окропом. Мигдаль (або горіхи) замочити у варену згущенку і покласти всередину чорнослива. Потім замочити у розтоплений шоколад (я готую сама шоколадну глазур з масла, какао і цукру). Усе - готово! Смакота! Smile


 

Зображення користувача Сандра.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 10 місяців тому
Зареєстрований: 19/11/2011 - 11:44
Матеріали: 28

Моя сестра готує "корисні конфетки": ізюм, курагу, чорнослив, горіхи, лимон пропускає через мясорубку. З медом формує масу (всередину кладе ще горішок) - і поливає шоколадом розтопленим. Кладе в холодильник. Діти просто обожнюють такі "конфетки". А можна ще кокосом присипати.

Зображення користувача bigmir81.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 1 місяць тому
Зареєстрований: 27/10/2011 - 14:00
Матеріали: 77

А можна напекти печива  

 

Та скласти в баночку, яку потім прикрасити.

 

Я своїм діткам цього року планую такі зробити. 

Зображення користувача Maryann.
Не в мережі
Останній вхід: 2 місяці 4 дні тому
Зареєстрований: 23/01/2007 - 14:04
Матеріали: 1557

Дуже гарна ідея! Класно виглядає.

До речі, на основі рецептів Оксани ми збираємо такі рецепти домашніх солодощів сюди: http://ditvora.com.ua/retsepti-korisnikh-domashnikh-lasoshchiv.

Пишіть у коментах рецепти, будемо включати до статті.

Зображення користувача Наталка_Касим.
Не в мережі
Останній вхід: 4 роки 9 місяців тому
Зареєстрований: 03/09/2011 - 12:32
Матеріали: 537

Трохи картинок для натхнення:

http://n-artemova.livejournal.com/577982.html

Трюфелі: http://maria-selyanina.livejournal.com/196198.html

Ще багато:

Покупаете в магазине любые орешки и свои любимые сухофрукты. В блендере сначала перемалываете орешки, затем добавляете к ним сухофрукты. Из получившейся субстанции лепите шарики. С составом конфет можно эксперементировать бесконечно, добавлять семена подсолнечника или тыквы, мед, корицу, ваниль, кероб, какао, сгущенку, кокосовую стружку, кунжут.... Такие сладости невероятно вкусны, и к тому же еще и полезны, их можно без опасения давать детям.

Вариант 1.
На 200г кокосовой стружки добавляете половину баночки сгущенки, перемешиваете до густой консистенции. Берете немножко массы в ладошку, помещаете в центр миндальный орешек, получившийся шарик обвалять в кокосовой стружке. В массу можно размять банан, получается еще более нежнее и вкуснее. Поставить в холодильник на 30-60 мин.

Вариант 2.
Возьмите финики, изюм, курагу, инжир и семечки подсолнечника очищенные, кокосовую стружку или кунжут – для обваливания, можно также мед, для особых сладкоежек. Сухофрукты нарезать на кусочки, хорошенько перемешать, добавить семечки, ложку меда, перемешать и скатать из полученной массы шарики. Внутрь можно положить по целому орешку. Обвалять в стружке или кунжуте. Поставить в холодильник на несколько минут.

Вариант 3.
Измельченные грецкие орешки смешиваем с измельченным черносливом и изюмом. Добавляем в массу цедру апельсина, сок одного апельсина, мелкие овсяные хлопья, перемешать, масса должна быть очень густой. Дать массе настояться с пол часа. Затем добавить вареную сгущенку, хорошенько перемешать. Скатать шарики, поставить в холодильник.

Вариант 4.
Очень простой и вкусный:) Очищенные семена подсолнечника либо тыквы перемешиваем с вареной сгущенкой до густоты. Лепим шарики, обваливаем в семечках, и убираем в холодильник до затвердения.

Вариант 5.
Нам понадобится сухое молоко, сахарная пудра, 50 г сливочного масла, изюм, арахис, грецкий орех или миндаль, обжаренный, чуть ванили, кокосовая стружка для обсыпки. Орешки потолочь, либо измельчить в блендере, но не слишком мелко. Все сухие ингридиенты перемешать, растереть с маслом. Добавить 3-4 л воды. Масса не должна получиться жидкой. Скатать шарики, обвалять в кокосе.

Примечание:
- Основа рецепта и фото позаимствованы с http://vk.com/mudrost.lubvi 

Зображення користувача Уляна.
Не в мережі
Останній вхід: 9 років 3 місяці тому
Зареєстрований: 29/12/2011 - 16:31
Матеріали: 388

Плпную зробити на навий рік акі цукерки:

Нуга в шоколаді.

http://www.vkusnyblog.ru/smak/12845

 

Зайдіть або зареєструйтеся щоб додавати пости