Чи має право мама "шльопнути по попці"?

7 постів / 0 нове
Останнє повідомлення
Зображення користувача Maryann.
Не в мережі
Останній вхід: 3 місяці 1 день тому
Зареєстрований: 23/01/2007 - 14:04
Матеріали: 1557
Чи має право мама "шльопнути по попці"?

Невелику дискусію викликала публікація новини про соціологічне опитування, яке показало, що багато батьків викорситовує фізичне покарання та ненормативну лексику у цілях виховання.

Написала речення і подумала, що батьки, які СИСТЕМАТИЧНО застосовують фізичну силу і ненормативну лексику до дитини не є вихователями. Це просто люди, які не вміють по-іншому спілкуватися з дітьми. Мабуть, так само їх "виховували" самих.

Дві замальовки з життя - те, що я бачила на власні очі і чула на власні вуха:

Перше. Проїжджаємо на машині з дитиною біля міськвиконкомівського скверика. Через вікно машини бачу, як іде компанія молодих людей, одна з жінок несе на руках дитину років 2-3. Зненацька чоловік, що  йде біля неї, штовхає жінку з дитиною, вони падають, а дитина схоплюється на ноги і починає плачучи відштовхувати батька від матері. Ясно, що нетверезі, ясно, що дитина звикла до такого насильства, але як же страшно мені стало... Ми зупинились далі, і я ледве втримала свого чоловіка, щоб він не пішов і на натовк тому негіднику пику. Питання часу, коли цей чоловік підніме руку на свою дитину. І точно не з метою виховання...

Друге. Часто буваю свідком застосування ненормативної лексики до дитини одних знайомих. Причому мами. Причому змалку. І не тільки лексики, а й ремня. Я вже звикла, але мені кожного разу соромно. Остання сценка: хлопцю 13 років, мати стоїть навпроти нього і кричить разів 10 підряд: "Ти *нутий!" Хлопець мало не плаче і питає: "Мамо, чого ти мене обзиваєш? Чому я такий?" Мама відповідає: "От я тебе зараз *ну, і будеш *нутий!" Завіса. 

Але у нас тут на форумі всі батьки саме ВИХОВУЮТЬ дітей, і, судячи з коментарів, іноді вдаються до фізичного покарання дітей. Зізнаюсь, мій син у період "підліткового нагління" теж дістав від мене пару раз "позавуха". Так, і малу довелося іноді шльопнути по попці, коли слова просто не діяли. Мені соромно, я знаю, що не можна. Але мені здається, що мої діти в загальному не вважають мене мегерою Smile У 99 випадках із 100 я знаходжу правильні слова. Про ненормативну лексику взагалі мовчу: я і так дуже рідко вживаю, а до дітей то це абсолютно виключається.

Тож прошу не судити мене строго Smile І розповідайте, як вам вдається НІКОЛИ, навіть у виключних випадках, не застосовувати "шльопанці по попці" Smile І взагалі, чи караєте ви дітей якимось чином?

Зображення користувача Олеся.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 11 місяців тому
Зареєстрований: 21/09/2011 - 14:06
Матеріали: 241

Буває у дітей кризовий вік, коли простіше закарбувати дитині "не можна" через "ритуальне рукоприкладство" Це я так називаю "шльопки по попі", які не болять, а приводять "у чувства".  Не виправдовуюсь, але часто це спосіб підкріпити слова, які не доходять до маленьких непосид. Але стосується це старших дітей. І тоді, коли вони у стані афекту і не розуміють, що їм говорять - як крайня міра.

Зображення користувача Наталка_Касим.
Не в мережі
Останній вхід: 4 роки 10 місяців тому
Зареєстрований: 03/09/2011 - 12:32
Матеріали: 537

З одного боку - не має. Бо це - насильство, яке веде до своїх закономірних наслідків. З іншого боку - треба дивитися на причини, які до цієї ситуації привели, на те, що відбувається з мамою. Бо тупо заборона не працює - напруження лишається. Як варіант - психотерапія для мами в якості підтримки для мами, її розвантаження, ну і навчання іншим формам взаємодії.

Зображення користувача Ника.
Не в мережі
Останній вхід: 7 років 6 місяців тому
Зареєстрований: 03/04/2012 - 15:08
Матеріали: 99

[quote=Maryann]


 Зненацька чоловік, що  йде біля неї, штовхає жінку з дитиною, вони падають, а дитина схоплюється на ноги і починає плачучи відштовхувати батька від матері.


 


Это меня просто повергло в шок.... беный ребенок... эсли ему уже такому маленькому предстоит такое пережывать.......у меня просто нет слов... надеюсь что в нашей семье до такого НИКОГДА не дойдет.

Зображення користувача Elice.
Не в мережі
Останній вхід: 4 роки 1 місяць тому
Зареєстрований: 09/02/2019 - 19:04
Матеріали: 15

Не варто!

Зображення користувача Tima.
Не в мережі
Останній вхід: 4 роки 11 місяців тому
Зареєстрований: 30/05/2019 - 22:13
Матеріали: 3

Не знаю как по попке, но вообще бить категорически нельзя. Толкать в спину, замахиваться. Это все унижает ребенка как личность.

Зображення користувача Hatyna.
Не в мережі
Останній вхід: 4 роки 3 місяці тому
Зареєстрований: 03/12/2017 - 22:06
Матеріали: 16

лучше такие методы воспитания не использовать

Зайдіть або зареєструйтеся щоб додавати пости