Ви є тут

Бісквітно-полуничний торт

5
Рейтинг: 5 (1 голос)
  • 737
  • 0
Кількість порцій
Порції
Час підготовки
Час приготування1 година
Весь час1 година

Інгредієнти

800 грами
полуниця (500 грам для торта + 300 грам для декору)
3 штук
яйця
125 грами
Цукор
75 грами
борошно
300 мілілітри
молоко
2 столові ложки
цукрова пудра
2 столові ложки
крохмал
1 столова ложка
ванільний цукор
20 грами
вершкове масло
200 грами
збиті вершки
1 чайна ложка
розпушувач

Ура! Нарешті відкриваємо сезон свіжої полуниці! Wink

Що може бути солодшим і смачнішим, ніж полуничний торт? Ідеальний для свята або у якості звичайного десерта для дорослих і дітей, а також дуже простий у приготуванні!

Інструкції

Готуємо тісто на бісквіт. Два яйця змішуємо з цукровою пудрою (75г.) і ставимо на водяну баню. Постійно помішуючи, чекаємо, доки розчиниться цукор. Потім знімаємо масу з вогню і гарненько збиваємо міксером.

 

Всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Переливаємо в форму для випікання, попередньо змащену маслом, присипаємо борошном. Випікаємо бісквіт 15-20 хвилин при 200 градусах. Щоб переконатися, що бісквіт готовий, можна проткнути його зубочисткою - та має залишитися сухою.

Готуємо крем. Для цього збиваємо яйце, молоко, цукрову пудру, масло, крохмал. Потім ставимо суміш на плиту і розігріваємо до початку повного кипіння. Після закипання відразу прибираємо з вогню, додаємо ванільний цукор і ставимо остигати.

Тепер займемося приготуванням начинки. 500 грам полуниці подрібнюємо і змішуємо з цукром, що залишився, в блендері.

Залишилося найцікавіше - зібрати торт. Бісквіт розрізаємо навпіл. Промащуємо один шар полуничним кремом. На нього поміщаємо другий шар і робимо те ж саме.

Прикрашаємо торт ягодами і вершками. Ставимо на 20 хвилин в холодильник, щоб все "скріпилося". Якщо є можливість потримати торт в холодильнику довше - це тільки плюс.

 

Для приготування бісквіту, просочування і начинки можна використовувати інші, ваші улюблені, перевірені способи, але, як бачимо - цей максимально простий і під силу кожному! Головне - не бійтеся експериментувати і все у Вас вийде! 

Смачного! Smile

Рекомендуємо також переглянути відео, на якому показаний процес створення торта. Виглядає це все дуже апетитно!

Коментарі
Додати відповідь
CAPTCHA
Дайте відповідь на це запитання, щоб ми знали що ви людина, а не тупий робот ).