Ви є тут

Бісквітно-полуничний торт

5
Рейтинг: 5 (1 голос)
  • 8622
  • 0
Кількість порцій
Порції
Час підготовки
Час приготування1 година
Весь час1 година

Інгредієнти

800 грами
полуниця (500 грам для торта + 300 грам для декору)
3 штук
яйця
125 грами
Цукор
75 грами
борошно
300 мілілітри
молоко
2 столові ложки
цукрова пудра
2 столові ложки
крохмал
1 столова ложка
ванільний цукор
20 грами
вершкове масло
200 грами
збиті вершки
1 чайна ложка
розпушувач

Ура! Нарешті відкриваємо сезон свіжої полуниці! Wink

Що може бути солодшим і смачнішим, ніж полуничний торт? Ідеальний для свята або у якості звичайного десерта для дорослих і дітей, а також дуже простий у приготуванні!

Інструкції

Готуємо тісто на бісквіт. Два яйця змішуємо з цукровою пудрою (75г.) і ставимо на водяну баню. Постійно помішуючи, чекаємо, доки розчиниться цукор. Потім знімаємо масу з вогню і гарненько збиваємо міксером.

 

Всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Переливаємо в форму для випікання, попередньо змащену маслом, присипаємо борошном. Випікаємо бісквіт 15-20 хвилин при 200 градусах. Щоб переконатися, що бісквіт готовий, можна проткнути його зубочисткою - та має залишитися сухою.

Готуємо крем. Для цього збиваємо яйце, молоко, цукрову пудру, масло, крохмал. Потім ставимо суміш на плиту і розігріваємо до початку повного кипіння. Після закипання відразу прибираємо з вогню, додаємо ванільний цукор і ставимо остигати.

Тепер займемося приготуванням начинки. 500 грам полуниці подрібнюємо і змішуємо з цукром, що залишився, в блендері.

Залишилося найцікавіше - зібрати торт. Бісквіт розрізаємо навпіл. Промащуємо один шар полуничним кремом. На нього поміщаємо другий шар і робимо те ж саме.

Прикрашаємо торт ягодами і вершками. Ставимо на 20 хвилин в холодильник, щоб все "скріпилося". Якщо є можливість потримати торт в холодильнику довше - це тільки плюс.

 

Для приготування бісквіту, просочування і начинки можна використовувати інші, ваші улюблені, перевірені способи, але, як бачимо - цей максимально простий і під силу кожному! Головне - не бійтеся експериментувати і все у Вас вийде! 

Смачного! Smile

Рекомендуємо також переглянути відео, на якому показаний процес створення торта. Виглядає це все дуже апетитно!

Коментарі
Додати відповідь
Будь-ласка, дайте відповідь на питання
CAPTCHA
Дайте відповідь на це запитання, щоб ми знали що ви людина, а не тупий робот ).