Давайте тут будем писати такі собі поради, хитрощі, які ми використовуємо при приготуванні іжї.
Я хочу з вами поділитись, як моя мама мене навчила робити однакові рогалички. беремо невелику кількість тіста (десь з тенісний мячик). Розкатуємо з нього правильний круг, а потім - ріжемо круг, як торт на 8 частин (спочатку на 4, потім на 8 ). Виходять 8 однакових трикутничків. Начинку кладемо на основу трикутника і закручуємо у напрямку до верху трикутника. Коли закрутимо, перевертаємо і "вушка" загинаємо щою рогалик вийшов у формі півмісяця. Як буду робити кіфлики, виставлю і фотку! А поки - мої вправи з малювання:
Діліться своїми хитрощами і ноу-хау!
Мого чоловіка в армії узбеки навчили, як правильно вгадати кількість води при готуванні плову. Треба з рису з мясом зробити гірку у посуді, в якому готуватимемо, і залити водою по верх гірки. Це і є правильна кількість води.
Згадала, як amelie писала гарну пораду в іншій темі. Я її тут процитую, бо я скористалася нею - і дуже задоволена!
Хитрощі від amelie:
"Щоб філе з курятини не було сухим, перед тим, як готувати його, потрібно залити вершками на 1-2 години приготовлені шматочки мяса. А потім треба злити вершки, приправити і готувати відбивні хто як любить: паніровані чи в яйцях,. Такі ніжні і соковиті виходять відбивні! Якщо не маю вершків, то заливаю молоком."
Дякую, Оксана! так, це теж у цю тему підходить, рада що скористалися, але це хитрощі від Анастасії Скрипкіної