Єдине, здається трохи переборщила з пережиром, а може просто не висохло ще. Подивлюся через день-два, але як для першого досвіду - непогано :).
Завтра ще сфоткаю свою саму першу кастильку - вона дуже гарного кольору і ми вже нею активно користуємося А ще якщо погода буде льотна, то зроблю з основи ванільно-вівсяне.
Масло ши - по іншому "каріте" ось скопіювала не знаю звідки "Нигде репутация масла ши как защитного и смягчающего средства не ценится так высоко, как в области ухода за кожей. Многие местные производители мыла используют масло ши в качестве сырья. Кожа и волосы в условиях жаркого африканского климата очень нуждаются в защите, и масло ши превосходно подходит для этих целей. Новорожденным сразу делают энергичный массаж с использованием масла ши, которое предохраняет их кожу в тяжелых климатических условиях. Еще в 1940 г. многие научные наблюдения подтвердили, что народы, использующие масло ши, почти не страдают от кожных болезней, а их кожа поразительно гладкая и упругая."
Наталка, а який відсоток пережиру? воно трохи відлежиться і буде бомба! в зимовий період і для сухої шкіри я думаю буде прекрасно а милко твоє ще й противірусне - ЕМ чайного дерева і сосни це супер для цього періода! і ще питаннячко, а які в тебе ваги? вага до 1 граму чи 0,1 г? і де купляла? бо щоб зважити луг я давала його кумі на хімфак, мороки багато
Пережир 8%, але не враховувала ЕМ, так що лишається тільки сподіватися на час.
Ваги до 1 граму, але хочу ще одні до 0,01, вже придивлялася собі на аукро. Бо бачу, що вони зважують вкрай неточно - здається мені, що навіть не 1, а 2 грами, а з лугом у маленькій кількості мила це досить критичні цифри виходять.
А ще з мильними калькуляторами не визначилася - всі дають різні цифри. Цього разу один калькулятор на 300 гр масла видав 47 гр води - при тому, що я задавала 38%. Добре, що я звернула увагу і перерахувала на іншому, а могла не звернути . Ще треба нормальний пошукати.
Викладаю фото - жаль тільки, що воно не передасть запаху
Склад: масло пальми 200 гр, рицинова олія 50 гр, олія ши 30 гр, зародків пшениці 20 гр.
Лимонна кислота, ЕМ сосни, чайного дерева, розмарину. Пахне сосновим лісом
Єдине, здається трохи переборщила з пережиром, а може просто не висохло ще. Подивлюся через день-два, але як для першого досвіду - непогано :).
Завтра ще сфоткаю свою саму першу кастильку - вона дуже гарного кольору і ми вже нею активно користуємося А ще якщо погода буде льотна, то зроблю з основи ванільно-вівсяне.
Виглядає непогано, а запах ми самі додумаємо А що таке олія ши? Все інше - зрозуміло
Масло ши - по іншому "каріте" ось скопіювала не знаю звідки "Нигде репутация масла ши как защитного и смягчающего средства не ценится так высоко, как в области ухода за кожей. Многие местные производители мыла используют масло ши в качестве сырья. Кожа и волосы в условиях жаркого африканского климата очень нуждаются в защите, и масло ши превосходно подходит для этих целей. Новорожденным сразу делают энергичный массаж с использованием масла ши, которое предохраняет их кожу в тяжелых климатических условиях. Еще в 1940 г. многие научные наблюдения подтвердили, что народы, использующие масло ши, почти не страдают от кожных болезней, а их кожа поразительно гладкая и упругая."
Наталка, а який відсоток пережиру? воно трохи відлежиться і буде бомба! в зимовий період і для сухої шкіри я думаю буде прекрасно а милко твоє ще й противірусне - ЕМ чайного дерева і сосни це супер для цього періода! і ще питаннячко, а які в тебе ваги? вага до 1 граму чи 0,1 г? і де купляла? бо щоб зважити луг я давала його кумі на хімфак, мороки багато
Пережир 8%, але не враховувала ЕМ, так що лишається тільки сподіватися на час.
Ваги до 1 граму, але хочу ще одні до 0,01, вже придивлялася собі на аукро. Бо бачу, що вони зважують вкрай неточно - здається мені, що навіть не 1, а 2 грами, а з лугом у маленькій кількості мила це досить критичні цифри виходять.
А ще з мильними калькуляторами не визначилася - всі дають різні цифри. Цього разу один калькулятор на 300 гр масла видав 47 гр води - при тому, що я задавала 38%. Добре, що я звернула увагу і перерахувала на іншому, а могла не звернути . Ще треба нормальний пошукати.
Альона, дякую за інформацію
Дівчатка, ви справжні хіміко-біологи
Дуже зацікавила ця темка. Може зобите МС по виготоаленню мила? Буду дуже вдячна.
Привіт колеги! Теж миловарим потроху,вже не новачки можна сказати...Ось з останнього:
Склад:нсжк пальмової,кокосової,оливкової(Extra Virgin),рицинової(касторка) олій,чорний 78%шоколад(Швейцарія),олія какао та авокадо,ефірні олії кориці,ванілі,мускатного горіха
По справжньому милу відповім на усі питання!
...а це наше "БОМБОСХОВИЩЕ"
Сторінки