Як ви говорите з дитиною на тему "Звідки беруться діти?"

7 постів / 0 нове
Останнє повідомлення
Зображення користувача Monika.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 10 місяців тому
Зареєстрований: 20/09/2011 - 21:33
Матеріали: 133
Як ви говорите з дитиною на тему "Звідки беруться діти?"

Моїй малій 8 років, я готуюсь до цієї розмови, але вона не питає Smile Можливо, тому, що раніше я їй просто відповідала: мама тебе носила в животику й народила. Без лишніх коментарів (так радять психологи). Але, відчуваю, от-от вона спитає: як туди я попала? У вас є гарний готовий варіант відповіді? Як ви говорили про це з дітками своїми?

Зображення користувача amelie.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 8 місяців тому
Зареєстрований: 08/09/2011 - 09:02
Матеріали: 247

Моєму малому 3 роки. Коли він перший раз запитав, звідки беруться дітки, я сказала, що вони сидять у мами в животику, спочатку вони дуже маленькі, а потім ростуть. Коли животик стає більшим, мама їде в лікарню, де лікарі допомагають їй вийти звідти. Він послухав, і йому цього було достатньо - він спитав, мені здається, лише тому, бо у нас невістка вагітна і ми йому казали, що там у животику - його братик Smile

Зображення користувача slavka.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 8 місяців тому
Зареєстрований: 02/09/2011 - 14:54
Матеріали: 111

Старші діти вже запитують конкретніше Smile Як виходить дитина з маминого животика і як туди попала Smile Я казала так:  у всіх мам є спеціальний прохід для дітей, і вони через нього виходять. А на друге питання так: тато подарував мамі одну свою маленьку клітинку (або насіннячко, як коли квіти саджають і з них росте квітка), яка приєдналася до маминої, і з цих двох клітинок ти почала рости в животі у мами. А далі пояснювала, що дитинка може появитися тільки у дорослих, які люблять один одного, і тому вони одружуються. А про зачаття кажу, що це можуть робити мама і тато, коли ніхто не бачить, бо це таємниця Smile

Зображення користувача Irina_Mama.
Не в мережі
Останній вхід: 12 років 3 місяці тому
Зареєстрований: 27/10/2011 - 09:42
Матеріали: 10

написано Monika

Моїй малій 8 років, я готуюсь до цієї розмови, але вона не питає Smile Можливо, тому, що раніше я їй просто відповідала: мама тебе носила в животику й народила. Без лишніх коментарів (так радять психологи). Але, відчуваю, от-от вона спитає: як туди я попала? У вас є гарний готовий варіант відповіді? Як ви говорили про це з дітками своїми?

Моїй 9 років, коли свого часу вона запитувала про це, теж відповіла спокійно, що ми з татом поцілувались, з"явилась дитинка в животику, а потім я тебе народила. А як народила? - Мені простіше було - мене кесерили - просто показала шрам, де різали.

А от почнуться питання справжні "жіночі"... Треба запастись терпінням....

Зображення користувача Наталка_Касим.
Не в мережі
Останній вхід: 4 роки 9 місяців тому
Зареєстрований: 03/09/2011 - 12:32
Матеріали: 537

Мої хлопці зараз розпитують, звідки та дитинка взялася, яка в мене в животику і як буде звідти виходити. То я їм про насінинку від тата пояснювала, що він передав її мамі, і вона проросла в животику в спеціальному місці, а з неї росте дитинка. Що харчується маленька дитинка через пупик вони вже знають, а от недавно спитали, для чого їм яєчка коло пісі ЗбентеженняСміх. Пояснила, що коли вони будуть дорослі, то там якраз буде насіннячко дозрівати, з якого дітки ростуть. Про пологи поки що не говорили, але думаю, що коли народжу - запитають. Хлопцям 8 і 5,5. Молодший (3р.) ще нічого не питає. Поки що.

Зображення користувача Олеся.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 10 місяців тому
Зареєстрований: 21/09/2011 - 14:06
Матеріали: 241


А якщо серйозно - то я пояснювала дітям на прикладі насіння, яке ми разом з ними сіяли у землю. Це до 7 років десь діє. У тата є таке насіння і воно вкладається мамі у животик. А там виростає дитина. З старшою дитиною вже таким не обійдешся, треба пояснювати докладніше Smile

Зображення користувача Уляна.
Не в мережі
Останній вхід: 9 років 3 місяці тому
Зареєстрований: 29/12/2011 - 16:31
Матеріали: 388

Мені ще зарано але через пару років чекає.... 

Я знайшла ось такі поради: 

Для малышей интерес к сексу и всему, что с ним связано, вполне естественное дело. И изучая себя, ребенок не может обойти вниманием деликатные части своего тела, он смотрит вокруг и видит, что мама и папа вместе спят, что их фигуры неодинаково выглядят. Кроха пытается понять, почему так происходит. Отсюда и шквал вопросов.
Как же отвечать?
Прежде всего, без смущения. Чтобы, во-первых, не вызвать у ребенка повышенного интереса к этой теме, ведь запретный плод, как известно, сладок. А во-вторых, чтобы не привить ему комплексы. Помни: интерес ребенка – естественный, и только реакция взрослого окрашивает тему в те или иные тона. Если малыш встретит негативную реакцию взрослых, то в дальнейшем будет относиться к проявлениям своей сексуальности, как к чему-то стыдному. Ответь на взрослые вопросы понятно и без лишних подробностей!
Как говорить
Спокойно, внятно, не шикая на него за «неприличность» и не стараясь перевести разговор в более целомудренное русло. Отвечай по существу и по мере возникновения интереса: если ребенок не спрашивает, откуда он, собственно, взялся, не надо пытаться срочно ему об этом рассказать или показать. Например, когда ребенок спросит: «А как я попал в животик?», можно сказать: «Мы с папой любили друг друга, поженились и захотели, чтобы у нас появился ребеночек. Ты и появился». То есть больше положительных эмоций и меньше описательности технических моментов.
Обманывать не стоит
Популярная среди старших поколений версия про капусту и аиста полностью себя дискредитировала. Любая сказка, не имеющая ничего общего с реальностью рано или поздно будет развенчана. И попробуй-ка потом доказать, что это - единственная твоя ложь.
Дозируй информацию
Не увлекайся детальным описанием процесса зачатия или родов. На вопрос, откуда я взялся, достаточно сказать: «Я тебя родила». Это ведь нам, взрослым, от страха кажется, что малышобязательно пустится в дальнейшие расспросы, а им достаточно простой фразы, которая все объясняет. Когда же малыш захочет узнать еще, отвечайте в том же духе: пока у ребенка есть интерес, не больше. «Как ты меня родила?» – «Ты был у меня в животике, а потом захотел родиться. У женщин есть родовые пути, по ним ребенок и выходит…» Можно показать малышу снимки УЗИ, если они сохранились и рассказать, как сильно ты и муж ждали появления сына или дочки. 
Цени детское доверие
Если ребенок спрашивает у тебя, а не у друзей во дворе или в детском саду, значит, он доверяет маме. Поэтому не оставляй без внимания вопросы своего чада и не переводи интимные вопросы в другую плоскость. Старайся не опускать глаз и не краснеть, когда отвечаешь. Иначе ребенок может подумать, что оскорбил тебя своим вопросом и перестанет с тобой откровенничать. Скажи ему, что его интерес нормальный и что ты рада, что он спрашивает именно тебя.

 

Зайдіть або зареєструйтеся щоб додавати пости