Домашний хлеб

16 постів / 0 нове
Останнє повідомлення
Зображення користувача milkyfairy.
Не в мережі
Останній вхід: 2 роки 2 тижні тому
Зареєстрований: 22/08/2011 - 11:46
Матеріали: 685
Домашний хлеб

А спрошу-ка я у хозяюшек, кто печет дома хлеб? Есть интересные рецепты?

Зображення користувача nata.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 4 місяці тому
Зареєстрований: 02/09/2011 - 14:35
Матеріали: 89

У нас - хлебопечка, которой занимается муж))) Он всякие рецепты выискивает, но я - не в курсе)) Спрошу у него и напишу, потому что о-о-чень вкусный у него хлеб получается..

Зображення користувача milkyfairy.
Не в мережі
Останній вхід: 2 роки 2 тижні тому
Зареєстрований: 22/08/2011 - 11:46
Матеріали: 685

Ура-а-а!!! Я не одна такая ненормальная!))) Только я пеку бездрожжевой хлеб в духовке. Привет мужу и жду рецепта:)

Зображення користувача slavka.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 9 місяців тому
Зареєстрований: 02/09/2011 - 14:54
Матеріали: 111

Я не пеку дома хлеб, но моя подруга как-то сказала: я раньше думала для выпечки хлеба нужна, как минимум деревенская печь, или хлебопечка, а как оказалось, для того чтобы испечь хлеб нужно только желание, продукты и хорошее настроение".)))
Может, и я попробую))

Зображення користувача milkyfairy.
Не в мережі
Останній вхід: 2 роки 2 тижні тому
Зареєстрований: 22/08/2011 - 11:46
Матеріали: 685

это чистая правда, для выпечки хлеба не нужно ничего, кроме желания, продуктов (это даже не очень дорого)и настроение))) мои дети уже знают, что когда я замешиваю тесто, никому нельзя бузить, нервничать и кричать - получается еще и воспитательный момент)))
Кстати, я всегда думала, что на хлеб тратится очень много времени, на самом деле оказалось, что совсем чуть-чуть - зато сколько я выслушала комплиментов!

Зображення користувача andrew.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 1 місяць тому
Зареєстрований: 27/08/2011 - 13:57
Матеріали: 5

Теж купив хлібопічку, печу за рецептами із інструкції до оної:)

Не завжди звичайно хліб вдяється, думаю багто чого щалежить від температури на кухні, чи холодна там чи тепло.

Але хліб дуже, дуже смачний виходить, особливо із муки грубого помолу. 

Зображення користувача veronika.
Не в мережі
Останній вхід: 12 років 6 місяців тому
Зареєстрований: 14/09/2011 - 01:21
Матеріали: 10

А от у мене і у моїх знайомих подруг досвід такий: відколи починаєш пекти домашній хліб - відразу + 2 кг. Ну, це так, а от те, що хліб із нормальних інгредієнтів, то це велика перевага.

Зображення користувача Olinka.
Не в мережі
Останній вхід: 12 років 6 місяців тому
Зареєстрований: 17/10/2011 - 11:57
Матеріали: 7

Я останнім часом почала пекти домашній хліб у духовці. Чоловік натішитись неможе, всім розказує,що його дружина пече домашні хлібчик )))))

Рецепт мені дала знайома моєї мами, і мені хлібчик по цьому рецепту дуже-дуже подобається.

Рецепт на 1 хліб або батон:
- 300г води або молока
- 25г дріжджів (або 8г сухих дріжджів)
- 1 ч.л. (з вершком) солі
- 2 ч.л. цукру
- 50г олії
- приблизно 4 стакани муки (1стакан = 200г)


Замісити все тісто і залишити,щоб кисло приблизно 1.5-2год.
Коли підросло - гарно вимішати без муки і поставити у форму (3 частина форми), щоб підросло.

Р.S. Духовку нагріти на максимум - покласти туди хліб на 5-10хв а потім газ скрутити на мінімум.
Пекти при мінімальній температурі 1год.

СМАЧНОГО!

Зображення користувача Olinka.
Не в мережі
Останній вхід: 12 років 6 місяців тому
Зареєстрований: 17/10/2011 - 11:57
Матеріали: 7

Із 2кг муки у мене получається 3 хлібчика.

Зображення користувача Альона.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 10 місяців тому
Зареєстрований: 20/10/2011 - 22:24
Матеріали: 110

Ми також печемо хліб в хлібопічці, переважно з додаванням житньої або кукурудзяної муки, пластівців різних, насіння, дійсно дуже смачно. тепер печемо хліб раз на три доби, а на початку - кожного дня, а то і два в день (звичайний і солодкий з родзинками і горіхами) але вага, слава богу, стабільнаCool

Milkyfairy ви печете бездріжджовий хліб? а можна детальніше?

Зображення користувача milkyfairy.
Не в мережі
Останній вхід: 2 роки 2 тижні тому
Зареєстрований: 22/08/2011 - 11:46
Матеріали: 685

написано Альона

Milkyfairy ви печете бездріжджовий хліб? а можна детальніше?

Да, я пеку бездрожжевой хлеб, на простой кислой закваске. Тут можно почитать подробнее, как я это делаю: http://sanychka.livejournal.com/17532.html

и что у меня получается:) :

Сторінки

Зайдіть або зареєструйтеся щоб додавати пости