У нас - хлебопечка, которой занимается муж))) Он всякие рецепты выискивает, но я - не в курсе)) Спрошу у него и напишу, потому что о-о-чень вкусный у него хлеб получается..
Я не пеку дома хлеб, но моя подруга как-то сказала: я раньше думала для выпечки хлеба нужна, как минимум деревенская печь, или хлебопечка, а как оказалось, для того чтобы испечь хлеб нужно только желание, продукты и хорошее настроение".)))
Может, и я попробую))
это чистая правда, для выпечки хлеба не нужно ничего, кроме желания, продуктов (это даже не очень дорого)и настроение))) мои дети уже знают, что когда я замешиваю тесто, никому нельзя бузить, нервничать и кричать - получается еще и воспитательный момент)))
Кстати, я всегда думала, что на хлеб тратится очень много времени, на самом деле оказалось, что совсем чуть-чуть - зато сколько я выслушала комплиментов!
А от у мене і у моїх знайомих подруг досвід такий: відколи починаєш пекти домашній хліб - відразу + 2 кг. Ну, це так, а от те, що хліб із нормальних інгредієнтів, то це велика перевага.
Я останнім часом почала пекти домашній хліб у духовці. Чоловік натішитись неможе, всім розказує,що його дружина пече домашні хлібчик )))))
Рецепт мені дала знайома моєї мами, і мені хлібчик по цьому рецепту дуже-дуже подобається.
Рецепт на 1 хліб або батон: - 300г води або молока - 25г дріжджів (або 8г сухих дріжджів) - 1 ч.л. (з вершком) солі - 2 ч.л. цукру - 50г олії - приблизно 4 стакани муки (1стакан = 200г)
Замісити все тісто і залишити,щоб кисло приблизно 1.5-2год. Коли підросло - гарно вимішати без муки і поставити у форму (3 частина форми), щоб підросло.
Р.S. Духовку нагріти на максимум - покласти туди хліб на 5-10хв а потім газ скрутити на мінімум. Пекти при мінімальній температурі 1год.
Ми також печемо хліб в хлібопічці, переважно з додаванням житньої або кукурудзяної муки, пластівців різних, насіння, дійсно дуже смачно. тепер печемо хліб раз на три доби, а на початку - кожного дня, а то і два в день (звичайний і солодкий з родзинками і горіхами) але вага, слава богу, стабільна
Milkyfairy ви печете бездріжджовий хліб? а можна детальніше?
У нас - хлебопечка, которой занимается муж))) Он всякие рецепты выискивает, но я - не в курсе)) Спрошу у него и напишу, потому что о-о-чень вкусный у него хлеб получается..
Ура-а-а!!! Я не одна такая ненормальная!))) Только я пеку бездрожжевой хлеб в духовке. Привет мужу и жду рецепта:)
Я не пеку дома хлеб, но моя подруга как-то сказала: я раньше думала для выпечки хлеба нужна, как минимум деревенская печь, или хлебопечка, а как оказалось, для того чтобы испечь хлеб нужно только желание, продукты и хорошее настроение".)))
Может, и я попробую))
это чистая правда, для выпечки хлеба не нужно ничего, кроме желания, продуктов (это даже не очень дорого)и настроение))) мои дети уже знают, что когда я замешиваю тесто, никому нельзя бузить, нервничать и кричать - получается еще и воспитательный момент)))
Кстати, я всегда думала, что на хлеб тратится очень много времени, на самом деле оказалось, что совсем чуть-чуть - зато сколько я выслушала комплиментов!
Теж купив хлібопічку, печу за рецептами із інструкції до оної:)
Не завжди звичайно хліб вдяється, думаю багто чого щалежить від температури на кухні, чи холодна там чи тепло.
Але хліб дуже, дуже смачний виходить, особливо із муки грубого помолу.
А от у мене і у моїх знайомих подруг досвід такий: відколи починаєш пекти домашній хліб - відразу + 2 кг. Ну, це так, а от те, що хліб із нормальних інгредієнтів, то це велика перевага.
Я останнім часом почала пекти домашній хліб у духовці. Чоловік натішитись неможе, всім розказує,що його дружина пече домашні хлібчик )))))
Рецепт мені дала знайома моєї мами, і мені хлібчик по цьому рецепту дуже-дуже подобається.
Рецепт на 1 хліб або батон:
- 300г води або молока
- 25г дріжджів (або 8г сухих дріжджів)
- 1 ч.л. (з вершком) солі
- 2 ч.л. цукру
- 50г олії
- приблизно 4 стакани муки (1стакан = 200г)
Замісити все тісто і залишити,щоб кисло приблизно 1.5-2год.
Коли підросло - гарно вимішати без муки і поставити у форму (3 частина форми), щоб підросло.
Р.S. Духовку нагріти на максимум - покласти туди хліб на 5-10хв а потім газ скрутити на мінімум.
Пекти при мінімальній температурі 1год.
СМАЧНОГО!
Із 2кг муки у мене получається 3 хлібчика.
Ми також печемо хліб в хлібопічці, переважно з додаванням житньої або кукурудзяної муки, пластівців різних, насіння, дійсно дуже смачно. тепер печемо хліб раз на три доби, а на початку - кожного дня, а то і два в день (звичайний і солодкий з родзинками і горіхами) але вага, слава богу, стабільна
Milkyfairy ви печете бездріжджовий хліб? а можна детальніше?
Да, я пеку бездрожжевой хлеб, на простой кислой закваске. Тут можно почитать подробнее, как я это делаю: http://sanychka.livejournal.com/17532.html
и что у меня получается:) :
Сторінки