Доктор Комаровський: хто за? хто проти?

22 постів / 0 нове
Останнє повідомлення
Зображення користувача slavka.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 9 місяців тому
Зареєстрований: 02/09/2011 - 14:54
Матеріали: 111
Доктор Комаровський: хто за? хто проти?

Тепер модно обговорювати доктора Комаровського Smile Додамо і ми трохи від себе?

Я якось не маю нічого проти нього, але деякі батьки так сліпо "ведуться" на його "вчення", як на Біблію із телевізора. Я вважаю, що будь-яку інформацію треба  осмислювати, порівнювати - тим паче коли це стосується дітей. Ми всі чудово знаємо, що немає двох однакових дітей і деякі "норми" можуть взагалі бути не "в тему".

Ось тому мене трохи дратує доктор Комаровський: він у тому не винен, винні мамочки, які не вміють думати. Smile

 

 

Зображення користувача nata.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 4 місяці тому
Зареєстрований: 02/09/2011 - 14:35
Матеріали: 89

Я читала його книги, багато що в них подобається, але з деякими речами я не дуже згідна. Але це нормально, треба й свій мозок включати і прислухатись до своїх материнських інстинктів.

Зображення користувача Casy.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 11 місяців тому
Зареєстрований: 14/09/2011 - 11:44
Матеріали: 33

Багато мамочок сприймають його як божество. Якийсь мараз.Нерішучість

 може рази зо два бачила його передачі,книжки не рвусь купляти. 

Щось є цікавим у його словах, не всім його поради підходять.

часто чую таке : а Комаровський каже....

це дратує.

Зображення користувача ЯНА.
Не в мережі
Останній вхід: 11 років 3 тижні тому
Зареєстрований: 21/09/2011 - 15:44
Матеріали: 11

Для себя пару раз находила для себя ответы в его передачах, но согласна -  то как из него делают божество-раздражает. Подруга в Киеве ходила к нему на прием- 800 грн за визит.

Сама книги его не покупаю, Иногда смотрю его передачи, если анонс заинтересовал. И не столько услышать его мнение, сколько услышать информацию по интересующему вопросу. Пару раз заходила на его сайт, читала форум...но как-то это уж слишком. Каждый малыш индивидуален- а у него все под одну гребенку

Зображення користувача АннаМари.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 7 місяців тому
Зареєстрований: 20/09/2011 - 21:58
Матеріали: 45

Кожна мама має свою голову на плечах. Він не боїться відкрито говорити про все. Мені цікаво його послухати і колись дивилась його передачі. Дещо взяла на примітку, читала його книгу. Ми і тільки ми відповідаєм за своїх діток. Так що це справа кожно слухати, робити або не робити як Комаровський кажеСміх
 

Зображення користувача murrr-mjaw.
Не в мережі
Останній вхід: 9 років 9 місяців тому
Зареєстрований: 08/09/2011 - 23:40
Матеріали: 381

Как педиатр он хорошо пишет, следуя его советам (прохладный воздух, неперекутанный ребенок, активный образ жизни, закалочка) можно вырастить здорового ребенка. Так же очень полезно знать, как себя вести при тех или иных детских болезнях, он дает хорошие рекомендации в этой теме. Но вот что касается грудного вскармливания, то он сильно преуменьшает роль этого процесса. Я не согласна с Комаровским, что давать ребенку грудь надо лишь для насыщения. По своей дочери вижу, что грудь - это еще и успокаивающее средство, подтверждение того, что мама близко, что все в порядке. Так же не согласна с ним в том, что не имеет значения, будет ребенок гулять три часа на улице или на балконе. На улице все-таки ребенок видит и слышит, получает много новой информации, а значит развивается. 

Зображення користувача АннаМари.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 7 місяців тому
Зареєстрований: 20/09/2011 - 21:58
Матеріали: 45

написано murrr-mjaw

 Так же не согласна с ним в том, что не имеет значения, будет ребенок гулять три часа на улице или на балконе. На улице все-таки ребенок видит и слышит, получает много новой информации, а значит развивается. 

Может он имел ввиду спать на балконе. Так как там особо не погуляешь))) А поспать можно)

Зображення користувача Наталка_Касим.
Не в мережі
Останній вхід: 4 роки 9 місяців тому
Зареєстрований: 03/09/2011 - 12:32
Матеріали: 537

написано murrr-mjaw

Как педиатр он хорошо пишет, следуя его советам (прохладный воздух, неперекутанный ребенок, активный образ жизни, закалочка) можно вырастить здорового ребенка. Так же очень полезно знать, как себя вести при тех или иных детских болезнях, он дает хорошие рекомендации в этой теме. Но вот что касается грудного вскармливания, то он сильно преуменьшает роль этого процесса. Я не согласна с Комаровским, что давать ребенку грудь надо лишь для насыщения. По своей дочери вижу, что грудь - это еще и успокаивающее средство, подтверждение того, что мама близко, что все в порядке.

+100

Мені ще не подобається про поголовну вакцинацію і про те, що якщо татові не подобається щось, то тато 100% правий - типу тато завжди розумніший. І ще він прибічник педіатричного прикорму, а я зі свого досвіду бачу, що педагогічний краще і допомагає збереженню ГВ.

Зображення користувача Олеся.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 11 місяців тому
Зареєстрований: 21/09/2011 - 14:06
Матеріали: 241

Я не читала його книг, іноді заходила на його сайт, щось почитала, щось сподоблаось, щось не дуже сприйняла. Але як там деякі мамочки на форумі моляться на нього. Іноді це вже настільки неприємно читати...

Зображення користувача milkyfairy.
Не в мережі
Останній вхід: 2 роки 1 тиждень тому
Зареєстрований: 22/08/2011 - 11:46
Матеріали: 685

написано Олеся

Але як там деякі мамочки на форумі моляться на нього. Іноді це вже настільки неприємно читати...

ну, всегда есть люди, которым нужен руководитель их судьбы, которые боятся взять на себя ответственность и за свою жизнь, и за здоровье собственных детей... Sad

Зображення користувача Вита.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 3 місяці тому
Зареєстрований: 19/10/2011 - 19:50
Матеріали: 51

Я не фанатик Комаровського,але пробувала по його порадах лікувати дітям ОРВІ-помагає.Недавно у малого був бронхіт,я передивилася його передачу про лікування цієї хвороби,послідувала всім вказівкам-замість приписаного Лазолвану,давала багато теплого чайку,провітрювала,зволожувала,гуляла(бо температури не було),і через 6 днів усі хрипи в бронхах пройшли.

Я думаю що просто треба мати свою голову і думати,що і як робити.Те,що йому треба заробляти гроші,продаючи свої книжки і він робить їм рекламу,я згідна,але він на відміну від багатьох інших лікарів,може логічно пояснити суть своєї методики лікування.

Сторінки

Зайдіть або зареєструйтеся щоб додавати пости