Цього року на нашому сайті відбудуться два конкурси до Великодня.
Перший з них називатиметься «Великодня радість», у якому братимуть участь Великодні рецепти і фуд-фото страв, приготованих за цим рецептом.
Умови проведення конкурсу:
Коментами до цього запису наводимо рецепт страви до Великодня і публікуємо фотографії, на яких зображені ці страви.
Допускається участь кількох рецептів та фотографій від одного учасника. При участі двох та більше фото - нумеруйте їх, будь ласка! Наприклад, Фото користувач_1, Фото користувач_2 і т.д.
Публікуємо фотографії до 10 травня включно. У цій же темі потім створимо опитування і будемо голосувати. Голосуватимемо з 10 до 17 травня, після чого переможці можуть забирати призи За себе голосувати не можна
Призи для переможців конкурсу:
1 місце – сертифікат на фотосесію або майстер-клас від сімейного фотографа Оксани Шуфрич.
2 місце – чудовий тортик від Уляни (блог Уляни, де можна подивитись торти).
3 місце – книга для рецептів.
Чекаємо смачних рецептів і не менш «смачних» фотографій!
Ну, я розпочну конкурс....
Творожна пасочка для малечі
потрібно:
желатин – 25 г.
молоко – 300г.
творог - 400 г.
йогурт - 250 г.
цукор – 1 стакан.
ванільний цукор - 2 ст. ложки
шоколад чорний- 100 г
приготування:
Желатин замочити в холодному молоці на 1 годину. Потім нагріти до повного розчинення, але не кипятити. В гарячий желатин додати цукор, ваніліні розмішувати до повного розчинення цукру.
Творог збити блендером або пропустити через сито, додати йогурт і взбити міксером. Ввести желатинову суміш і добре перемішати.
Розділити на дві частини в одну додати розтоплений шоколад.
Білу масу вилити в холодну форму, краще сіліконову і поставити в холодильник на 30 хв., а шоколадну залишити при кімнатній температурі.
На загустівшу білу масу вилити шоколадну і поставити в холодильник на ніч.
Якщо форма сіліконова то випаде пасочка без проблем, а якщо металева тоді форму поставити на 1 хв. у гарячу воду і потім вийняти пасочку і зразу в холодильник. Прикрасити за бажанням.
А ось результат:
Дуже гарненька пасочка) Впевненв на всі 100 що і дуже смачненька)
Был бы дома творог и йогурт, то уже бы побежала готовить. Как говорит моя племяшка "вкусняшка"
яка корисна й на додачу - гарненька пасочка! Впевнена: дітвора буде в захваті!
Цього року я пекла паску сама. В моїй родини є традиції, і ми їх дотримуємось. Рецепту, за яким я пекла паски, вже 22 роки. Колись у далекому))) 1991 році моя бабуся знайшла його в газеті, спробувала, і з тих пір пекла. Потім пекла моя мама, а тепер настала моя черга.
Загалом, процес випікання паски в мене зайняв 10 годин. Помічниками були мій чоловік (місив тісто) і доня Емма (їй 1 рік і 3 місяці).
Отже сам рецепт.
Робила я подвійну дозу (завжди робимо 3-4)
1 кг муки
50 гр дріжжів
1-1,5 склянки молока
10 жовтків
3 білка
250 гр цукру
200 гр вершкового масла
25 гр коньяку
Родзинки, цукати за бажанням (ми додаємо в 1-2 пасочки)
3 чайні ложки лимонної цедри
0,5 чайної ложки меленого мускатного горіха
3-4 чайні ложки ванильного цукру
1 гр солі
У приміщенні не повинно бути протягів, температура приблизно25-27 градусів. Робити паску з гарним настроєм. Сторонніх у дім, де печеться паска не запрошувати.
Спочатку ставимо опару. Заварити 100 гр муки у половині (я беру 0,8 склянки) склянки молока. Дріжжі розвести у половині склянки молока і змішати зі 100 гр муки. Залишити на 10-15 хвилин. Потім ці дві маси змішати і залишити сходити на одну - дві години, щоб тісто піднялося. Робимо заливку із яєць. Жовтки розтираємо з цукром, білки збиваємо у піну, додавши сіль.
Коли наше тісто піднялося, додаємо половину розтертих жовтків, збиті білки та 250 гр муки. Добре вимішуємо та ставимо піднятися на одну годину.
Протягом цієї години готуємо форми, в яких будемо випікати. На таку кількість тіста в мене було 12 форм-формочок різної величини. Я змастила їх маргарином, якиї майже розтопила, та посипала панірувальними сухарями.
Коли тісто піднялося, дадаємо решту жовтків та муки. Замішуємо та місимо приблизно 30 хвилин. Додаємо розтоплене вершкове масло та місимо ще 30 хвилин. Наприкінці додаємо коньяк та прянощі. Місимо ще декілька хвилин. Загалом нам потрібне таке тісто, яке відлипає від рук та ємності, в якій місимо. Місив мій чоловік, а ми з донею спали)
Залишаємо наше тісто піднятися на годину. Прибираємо на кухні весь безлад))) Коли тісто піднялося, приминаємо його трохи, та даємо піднятися знову.
Розкладаємо тісто у форми (тісто повинно займати половину форми), і даємо тісту піднятися. Розігірваємо духовку. Коли тісто у формах піднялося, змащуємо жовтком і ставимо пектися.
Маленькі форми печемо 30 хвилин, більші — 45. Цей процес мені дався найважче(( Доня хотіла спати, тому допікав чоловік, під моїм наглядом, а доня спала у слінгу)
Виймаємо готові пасочки і після освячення у церкві їмо;)
Ось такі в мене вийшли пасочки
Фото1 - Пасхальный сыр
У нас этот сыр готовят сугубо на Пасху.
Рецепт очень простой, готовить быстро.
Нужно:
10 яиц
1 л. молока
соль(щепотку), сахар (по вкусу), ваниль(2-3 пакетика, но это дело вкуса, можно и больше)
Желательно брать домашние яйца и молоко, но и с магазинных тоже получается (проверено), только с домашним сыр более желтенький и веселый получается.
Вымешать до однородной массы яйца (взбивать до пены не надо), потом влить половину молока, перемешать до однородного состояния, остальную половину молока подогреть, в теплое молоко влить яично-молочную смесь, все время помешивая. Надо постоянно мешать массу деревянной ложкой на очень медленном огне, пока не образуются грудки и не отделится сыворотка.
Вылить все на кусок марли (постелить на друшлак или сито в несколько слоев), дать стечь, отжать, чем лучше отжать, тем плотнее будет сыр, подвесить, чтобы вся жидкость стекла.
Вот и все.
Пасхальные куличи
Я тоже недавно стала печь куличи, если быть точной, то пеку их 2ой год. Вот такие они у меня получились в этом году (до украшения):
Фото 2
и после украшения белковой глазурью:
Фото 3
Рецепт:
Тесто на куличи я замешиваю в хлебопечке (с появлением хлебопечки в нашей семье, жизнь моя ощутимо упростилась). Для куличей понадобится:
дрожжи сухие - 2,5 ч. ложки
мука - 400-450 г
соль -1/2 ч. ложки
сахар - 7 ст. ложек
ванильный сахар - 1 пакетик
яйца куриные - 3 шт.
сливочное масло - 2 ст. ложки
молоко - 170 мл
В этом году в куличи добавила изюм и клюкву (замочила в воде, отжала и вываляла в муке), курагу (кусочками), тыквенные и обычные семечки.
В теплом молоке развела масло, добавила туда ванилин, яйца и перемешала до однородной массы. А потом со всеми остальными продуктами в хлебопечку. Когда тесто вымесилось и выстоялось, смазала формы подсолнечным маслом, выложила тесто на 2/3 формы. И оставила еще немного подойти в духовке. А дальше выпекать.
Белковая глазурь: взбить белок с сахарной пудрой и лимонным соком.
Фото 4 - Пасхальные булочки
Рецепт тот же что и для куличей из предыдущего сообщения, только начинка другая (и вкус получился совершенно другим): чернослив, орехи и крошка шоколада. Украшены шоколадной глазурью и разноцветными (в основном белой) сахарными пастами.
Це такі солодкі пасочки з цукатами діти дарували бабусям та дідусям.
Добре, що продовжили конкурс, ми були на маленьких канікулах
Ми католики-угорці, і у нас обовязково на Паску має бути рулет з маком та горіхом з дрідждового тіста.
Рецепт:
500 г муки,
50 г жиру;
1 яйце
1 яєчний жовток
3 столові ложки цукру
сіль
дріжджі, молоко.
мак
Звичайним способом готується тісто. Поки кисне, робимо начинку з меленого маку з цукром. Виходить 4 рулети, які розкатуємо і намазуємо начинкою. Звреху - жовтком, печемо десь 15-20 хвилин. Але готові рулети ще мають у протвені постояти 20 хв.
Точно так можна робити оріховий, але я робила зараз лише маковий.
Сторінки