За порадою своєї подружки взяла в сільпо індичі шиї на суп, зварила і всім сподобалось! після зняття піни поклала в бульйон звичний набір овочів: очищену цибулину, моркву, каралабу :), петрушку, лавр.лист, суш.листя вегети. вийшло смачно і не дорого
а ще роблю кремзлики, тільки тру картоплю не на пюре, а на велику терку для буряка у воду. виходить швидко, картопля не чорніє. воду відціжую, додаю яйце, трохи муки, всі спеції. жарю тонкими, вони виходять золотисті, хрумкі, дуже смачні
Кремзлики - то супер! У нас їх готує виключно чоловік: у нього секрети якісь є, вони у нього смачнющі виходять - пальики оближеш. Одне тільки знаю: замість муки він додає до картоплі розмочену булочку. Тому не "тугі" унього вони виходять. Тільки-от смажити їх довго треба на всю сімю(((
Сьогодні у нас тато вдома був і я приготувала гомбовці з сливами (консервованими) - у нас їх усі дуже люблять. А на перше - супчик-пюре з цвітною капустою.
Сьогодні у нас тато вдома був і я приготувала гомбовці з сливами (консервованими) - у нас їх усі дуже люблять. А на перше - супчик-пюре з цвітною капустою.
так, гомбовці! це з картопляного тіста? рецепт в студію! робила раз - не вийшли моя бабця робила такі, але рецепт вже не взнаю
Альона, там нічого важкого Треба відварити картоплю у мундирах (коли спішу, то просто чищу і варю, як на пюре), остудити, потовкти добре ще трохи теплою, щоб не було грудочок. Далі додати 1 яйце, трохи солі і стільки муки, щоб тісто до рук не липло, але й не було дуже твердим. Розкатати товщиною десь з палець і порізати на квадратики 10 на 10 см (приблизно).
Якщо зі свіжих слив - то треба вибрати кісточку, а всередину покласти маленьку грудочку цукру. Якщо з консервованих - то дати добре стекти сиропу зі слив на ситі (щоб дуже мокрі не були).
На середину квадратика тіста покласти сливу і защипнути, як торбинку, добре приминаючи - щоб куля вийшла. Кидаємо у киплячу підсолену воду і варимо десь 5-8 хвилин (у залежності від розміру гомбовців).
Поки вариться, підрумянимо на сковороді сухарі з маслом, потім додамо цукру - і вибираємо шумовкою гомбовці у сухарі, обвалюючи їх.
Далі додати 1 яйце, трохи солі і стільки муки, щоб тісто до рук не липло, але й не було дуже твердим. Розкатати товщиною десь з палець і порізати на квадратики 10 на 10 см (приблизно).
це майже найважче - вгадати з пропорціями. бо мої гомбовці дуже віддавали картоплею. ну все одно спробую і відчитаюсь!
За порадою своєї подружки взяла в сільпо індичі шиї на суп, зварила і всім сподобалось! після зняття піни поклала в бульйон звичний набір овочів: очищену цибулину, моркву, каралабу :), петрушку, лавр.лист, суш.листя вегети. вийшло смачно і не дорого
а ще роблю кремзлики, тільки тру картоплю не на пюре, а на велику терку для буряка у воду. виходить швидко, картопля не чорніє. воду відціжую, додаю яйце, трохи муки, всі спеції. жарю тонкими, вони виходять золотисті, хрумкі, дуже смачні
Кремзлики - то супер! У нас їх готує виключно чоловік: у нього секрети якісь є, вони у нього смачнющі виходять - пальики оближеш. Одне тільки знаю: замість муки він додає до картоплі розмочену булочку. Тому не "тугі" унього вони виходять. Тільки-от смажити їх довго треба на всю сімю(((
ага, це як млинці:) жариш, жариш, а вони щезають зі швидкістю світла . а чоловіку - респект і уважуха!
Кремзликів багато не буває Передам чоловіку твої слова Він любить, коли його хвалять
У нас сьогодні борщ, гречка, гуляш, салатик з капусти
Сьогодні у нас тато вдома був і я приготувала гомбовці з сливами (консервованими) - у нас їх усі дуже люблять. А на перше - супчик-пюре з цвітною капустою.
так, гомбовці! це з картопляного тіста? рецепт в студію! робила раз - не вийшли моя бабця робила такі, але рецепт вже не взнаю
Альона, там нічого важкого Треба відварити картоплю у мундирах (коли спішу, то просто чищу і варю, як на пюре), остудити, потовкти добре ще трохи теплою, щоб не було грудочок. Далі додати 1 яйце, трохи солі і стільки муки, щоб тісто до рук не липло, але й не було дуже твердим. Розкатати товщиною десь з палець і порізати на квадратики 10 на 10 см (приблизно).
Якщо зі свіжих слив - то треба вибрати кісточку, а всередину покласти маленьку грудочку цукру. Якщо з консервованих - то дати добре стекти сиропу зі слив на ситі (щоб дуже мокрі не були).
На середину квадратика тіста покласти сливу і защипнути, як торбинку, добре приминаючи - щоб куля вийшла. Кидаємо у киплячу підсолену воду і варимо десь 5-8 хвилин (у залежності від розміру гомбовців).
Поки вариться, підрумянимо на сковороді сухарі з маслом, потім додамо цукру - і вибираємо шумовкою гомбовці у сухарі, обвалюючи їх.
Ух! Зробити легше, як написати
Приємного апетиту!
це майже найважче - вгадати з пропорціями. бо мої гомбовці дуже віддавали картоплею. ну все одно спробую і відчитаюсь!
Сторінки