Ви є тут

Кухаря однієї з шведських шкіл попросили готувати не так смачно

Анніку Ерікссон, яка готує обіди у школі міста Фалун (Швеція), попросили не готувати настільки смачно та різноманітно.

Учні цієї школи вже звикли до свіжовипеченого хліба, а також до асортименту овочів (близько 15-ти) в обідній час. Однак, кулінарне свято закінчилося для них, пише видання The Local

Муніципалітет міста вирішив, що подібне гастрономічне розмаїття є несправедливим по відношенню до учнів інших шкіл. 

Крім того, пропонована шкільна їжа не відповідає директивам міста зі здорового харчування, прийнятим у 2011-ому році. 

"Було розроблене меню...мова йде про те, щоб колективно покращити якість і шкільну їжу взагалі, спробувати і переконатися, що всі роблять одне і те саме", - пояснила Катаріна Ліндберг, що є відповідальною за програму здорового харчування.

Утім, вона не знала, скільки зусиль докладає шкільний кухар для того, аби гарно годувати дітей, і наскільки сильно рішення муніципалітету обурило батьків та учнів школи. 

За словами Ерікссон, пропонована в їдальні їжа не завжди влаштовує всіх учнів. Саме це і спонукало її робити великий вибір овочей, а також протеїнів у вигляді курки, креветок, яловичини чи пиріжків. За словами кухаря, міський бюджет не несе жодних додаткових витрат на її обіди.

Нині ж, їй доведеться вдвічі скоротити кількість пропонованих овочей, а її свіжовипечений хліб замінять магазинним. Крім того, під загрозою опинився її традиційний різдвяний шведський стіл.

 

Нам би проблеми шкільних їдалень Швеції... :) 
Коментарі
Додати відповідь