Інтерв'ю з Русановською О.В., лікарем-педіатром

9 постів / 0 нове
Останнє повідомлення
Зображення користувача Maryann.
Не в мережі
Останній вхід: 3 місяці 4 дні тому
Зареєстрований: 23/01/2007 - 14:04
Матеріали: 1557
Інтерв'ю з Русановською О.В., лікарем-педіатром

На черзі – нове інтерв’ю, яке ми готуватимемо разом з користувачами сайту – з  лікарем-педіатром Русановською Ольгою Володимирівною, консультантом Дітвори.

Підготовка попереднього інтерв’ю з Тріщаком І.І. показала, що ми приготували разом дуже цікаві питання. Процес підготовки відповідей трохи затягнувся через велику зайнятість Івана Івановича, але невдовзі ми опублікуємо цей матеріал на нашому сайті.

Отож, запрошуємо всіх пропонувати запитання для лікаря-педіатра. Запитуйте про все, що цікавить вас з приводу здоров’я, харчування, лікування та профілактики захворювань діток.

Коротка довідка:

Русановська Ольга Володимирівна – педіатр, навчалася на педіатричному факультеті Львівського державного медичного інституту, далі на медичному факультеті Ужгородського Державного університету, де в 1993 році закінчила інтернатуру за спеціальністю "педіатрія".
З 1998 по теперішній час викладає педіатрію в УжНУ, лікувальну роботу проводить в дитячій міській клінічній лікарні м.Ужгорода, з 1998 по 2007 у відділенні молодшого дитинства. Кандидат медичних наук
(2003). Консультант по грудному вигодовуванню центру розвитку родини „Калейдоскоп” в м.Ужгороді. Мама трьох дітей.

Сфера професійних інтересів: питання догляду, харчування та патології дітей молодшого віку, дитяча гастроентерологія, дитяча інфекція, вакцинація тощо.

Зображення користувача Monika.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 11 місяців тому
Зареєстрований: 20/09/2011 - 21:33
Матеріали: 133

Мене цікавило б таке: які загальнозміцнюючі, загартовуючі процедури можна рекомендувати дітям до 3 років?

Зображення користувача Олеся.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 11 місяців тому
Зареєстрований: 21/09/2011 - 14:06
Матеріали: 241

У мене таке питання: Дитина хворіє. Приходимо ми до дільничного лікаря, він направляє до вузьких спеціалістів. Один знаходить одне, інший - іншу хворобу. І кожен лікує своє, а загального погляду і системного підходу до дитячого здоровя у цілому немає. Як би ви порадили батькам у такій ситуації поводити себе? Хто б мав бути (на вашу думку) координатором такого лікування, якщо у дитини не одне захворювання? Може, у такому випадку краще йти до приватного лікаря?

Зображення користувача Олеся.
Не в мережі
Останній вхід: 10 років 11 місяців тому
Зареєстрований: 21/09/2011 - 14:06
Матеріали: 241

Згадала ще одне питання, яке задавала й на форумі. Про вакцинацію. Порадьте, як поводити себе батькам у ситуації з вакцинацією у наш час. Багато батьків боїться вакцинувати дітей, бо остерігаються неякісної вакцини і побічних дій. Через нестачу вакцин строки щеплень зсуваються, потім у садочок з проблемами дають довідки. Як розібратися батькам у цьому, адже й до дільничних педіатрів уже довіри немає: у них - завдання охопити вакцинацією, не дивлячись ні на що Sad Й окрема тема: щеплення хворих діток та алергетиків. Як ви бачите ситуацію з щепленнями в Ужгороді?

Зображення користувача slavka.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 9 місяців тому
Зареєстрований: 02/09/2011 - 14:54
Матеріали: 111

ПИтання таке: чи ви вважаєте вакцинацію від сезонного грипу потрібною, яка ситуація взагалі - чи ви бачите у своїй практиці потрібність такого щеплення у дітей? Якщо так, то для яких дітей рекомендуєте?

Зображення користувача amelie.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 9 місяців тому
Зареєстрований: 08/09/2011 - 09:02
Матеріали: 247

Яку дитину можна ввжати такою, що часто хворіє? Який режим дня, харчування та загартовування можна рекомендувати таким дітям? Як правильно проводити профілактику? Дитина дошкільного віку.

Зображення користувача Світлана.
Не в мережі
Останній вхід: 11 років 6 місяців тому
Зареєстрований: 20/10/2011 - 16:55
Матеріали: 49

Як підвищити імунітет дитини 3 років. Збираємося на наступний рік у садочок - як підготувати до нових контактів та нових вірусів?

Зображення користувача nata.
Не в мережі
Останній вхід: 8 років 4 місяці тому
Зареєстрований: 02/09/2011 - 14:35
Матеріали: 89

Ваше відношення до педіатричного і педагогічного прикорму? З вашого досвіду:  як правильно, і чим прикормлювати дитину до року?

Зображення користувача Salma.
Не в мережі
Останній вхід: 12 років 5 днів тому
Зареєстрований: 04/10/2011 - 17:38
Матеріали: 41

Чи вважаєте ви ефективною недавно введену програму профілактики захворювань серед дітей у такому її вигляді, який ми маємо зараз на практиці? Якою б на вашу думку мала бути така профілактична робота, щоб принести відчутні результати, а не тільки виконання для "галочки"?


У мене склалось враження, що нас (батьків та дільничих педіатрів) просто "понапрягають". Поздаємо ми аналізи, походимо по спеціалістам для того, щоб здати довідку в школу, педіатри будуть мати більше роботи, а толку буде небагато...

Topic locked