Як батькам іноземцям отримати посвідку на проживання в Україні

Коли іноземець або ЛБГ (особи, які не мають громадянства) вирішують проживати на території України, то вони обов'язково повинні отримати посвідку (вид на проживання). Посвідка на проживання це документ, який офіційно дає право на проживання в Україні. Посвідка ділиться на два види: постійна і тимчасова. Який вид на проживання отримати іноземець залежить тільки від підстав, які у нього. Отже, що ж потрібно враховувати перед тим, як отримати дозвіл на проживання в Україні 

Як отримати посвідку на проживання в сучасній Україні 

Потрібно врахувати той факт, що зовсім недавно з'явилося нововведення, яке дозволяє перебувати іноземцю не більше 90 календарних днів; не території України раз на півроку. Щоб забезпечити собі більш тривалий перебуванням на Україні іноземець повинен отримати вид на проживання. Відразу потрібно сказати про те, що вид на проживання оформляється разом з дозволом на в'їзд, тобто це один і той же процес. Звичайно, дозвіл на імміграцію першим кроком для отримання посвідки на проживання в Україні

специфічні документи 

Для отримання постійної посвідки потрібні відповідні документи, серед яких базовими документи, які підтверджують, що іноземець має прямих родичів, які проживають на території нашої країни. Якщо мова йде про родичів, таких, як наприклад, бабуся чи дідусь, то тут потрібні документи, які підтвердять, що вона дійсно мамою одного з батьків іноземця; 
якщо іноземець приїжджає з країни, яка вимагає візу, то потрібно надати паспорт з візою. 
обов'язкові документи 

Для отримання тимчасової посвідки, іноземець повинен звернутися із заявою та документами в ГМС. Тут не можна відразу привести точний список усіх необхідних документів, так як існує багато нюансів в цьому питанні. Ось приблизний список документів, які знадобляться для оформлення посвідки: 

заяву від іноземця; 
документ або копія документа, яка зможе засвідчити особу іноземця; 
переклад паспорта, який завірений нотаріально; 
довідка, яка підтверджує сплату Держмита; 
фотографії 3,5х4,5 в кількості чотирьох штук; 
копія ІПН, якщо присутнім. 
Щоб закінчити оформлення виду на проживання іноземець зобов'язаний поставити остаточний штамп про прописку в виданий ВНЖ. Це потрібно зробити протягом 10 календарних днів. 

Якщо іноземець оформляє постійний вид на проживання, то органи ДМС повинні розглянути заявку протягом 7 днів після того, як отримали всі необхідні документи. Також нагадаємо, що дозвіл на імміграцію надається на один рік. Якщо іноземець оформляє тимчасовий вид на проживання, то органи ДМС повинні видати його протягом 15 днів, які відраховуються з моменту подачі заяви. Потрібно нагадати про те, що подати заяви можна тільки в робочі дні. 

Також потрібно врахувати, що не отримавши дозвіл на працевлаштування іноземців, офіційно працювати в Україні не можна буде, а отримання цього документа досить клопітна процедура, яку краще довірити юридичним фірмам, що спеціалізуються на наданні подібних послуг.

Коментарі
Додати відповідь